robot, rysunek lub animacja komputerowa wyglądający bądź funkcjonujący podobnie (lecz nie identycznie) jak człowiek, wywołuje u obserwatorów nieprzyjemne odczucia, a nawet odrazę
ostatnio grałem w FORZA horizon, żadnego wyścigu nie mogłem wygrać, co chwilę się zatrzymywałem aby podziwiać grafikę, piękne pejzaże, idealnie odwzorowane szczegóły leżącego piasku na poboczu, normalnie ideał.
mi to wogóle nie podoba się zbyt realistyczna grafika. Wolę starsze gry.
@Wieufel: Ja tam nie powiem, że super realistyczna grafika mi się nie podoba, ale grafika 3D z początku XXI wieku ma po prostu swój urok. Nieraz kusi mnie, żeby zagrać w konkretnego klasyka tylko ze względu na jego styl graficzny
@Jarkendarion: długo nie byłem na bieżąco z grami. Największym zaskoczeniem dla mnie było jak ogromną popularność mają teraz platformówki 2d, jakieś slashery typu diablo, czy takie factorio które wygląda jak z 1999 roku. Jak w sklepie przeglądałem w zeszłym roku jakąś gazetkę o grach połowa gier to miała retro grafikę, jakby 240x480 wyświetlane w HD
@Jarkendarion: ja ostatnio zidentyfikowałem nawet problem jaki mam z żadnymi grami. Są drogie w produkcji, przez co łapią wszystkie najgorsze cechy wysoko budżetowych filmów. Są grzeczne fabularnie, mechanicznie bezpieczne, takie "korpo jałowe" i planowane na lata do przodu. (Nie dodajemy za dużo na raz by w kolejnych częściach było co usprawniać). O tym że czuje się przez nie walony na kasę nawet nie ma co wspominać.
@MerytorycznieNiepoprawny "Oh by the way, Jensen, I know you have went through a lot of physical changes of late, but you didn't become a woman, stay out of the ladies restroom"
@Jarkendarion: Wolałbym żeby twórcy olali troszkę grafikę a zamiast tego skupili czas i fundusze na world-buildingu, mechanikach i replayability. Komu jest potrzebna super grafika, jak gra jest dobra to ma 20 lat i i tak grasz co roku
źródło: comment_1658997450wAPsxXPJDINU6ptqx0olLj.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Wieufel: Ja tam nie powiem, że super realistyczna grafika mi się nie podoba, ale grafika 3D z początku XXI wieku ma po prostu swój urok. Nieraz kusi mnie, żeby zagrać w konkretnego klasyka tylko ze względu na jego styl graficzny
@Boxcutter:
Teraz słyszę tę melodię w głowie i chyba będę musiał wieczorem zainstalować - ależ bym sobie takiego Gunthera zabił kill-swichem.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1659008629eyV1IuMzWT9bLXQhmrmY1y.jpg
Pobierz@Jin: head's up JC
Pixel art ma też tak modne Songs of Conquest.
@Wieufel: Obecnie, ten realizm jest mocno cukierkowy. Mnie też odrzuca.
@Wieufel:
Ja nie powiem, że nowa mi się nie podoba, ale jednak stara grafika miała coś w sobie, bardziej pobudzała wyobraźnię.