Aktywne Wpisy

melquiades +67
Totalną żenadą ze strony TVP jest zupełny brak wypożyczeń komentatorów z innych stacji żeby ten komentarz podczas mundialu trzymał jakiś poziom, tak jak to było jeszcze kilka lat temu. Przy 104 meczach efekt jest taki, że 3/4 meczów komentują jakieś nołnejmy zabijające emocje, a resztę robią w kółko Borek i Laskowski. Nie wiem czy jakby taki mecz jak ten skomentował ktoś żyjący na co dzień angielską piłką jak np. Pełka to takiemu

Mój statement co do kanału Rumuński Pies i dalszego prowadzenia aktywności memiarskiej wokół tagu #kiszak
źródło: 79763409-e8da-4f85-a31b-cc4c53663abd
Pobierz

![Moja mama mogła żyć, ale nie było dla niej miejsca [na OIMIE]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d58140d2e77085c69d1acf192736e4f5aa8a2f3cd44b5a6317588b87f12d3322,q80.webp)
źródło: comment_16586319913hsH1lmCRtbDyi91K9zw3Z.jpg
PobierzAutorzy nowego testamentu byli świadomi wizerunku Boga w starym testamencie i dlatego stworzyli Jezusa - bardziej miłosierną wersję starotestamentowego Boga Ojca. Chcieli tym pewnie sprawić by ich religia była przystępniejsza.
@mfc_: w zasadzie dosyć trafnie to określiłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To samo wmawiali niewolnikom w Nowym Testamencie. Zamknąć mordy, do roboty, macie wiernie służyć swoim panom, a po śmierci dostaniecie nagrodę, nie zmyślam.
Dobry pan buk, a religia to w ogóle nie narzędzie kontroli i wciskania kitu debilom.
@r3pr3z3nt: wow, właśnie zaprzeczyłeś całemu chrześcijaństwu, ale widzę, że już nawet z głównych dogmatów tej religii próbujecie robić metaforę xD
Za brak wiary jest piekło i wieczne męki. Za samą wiarę jest wieczna nagroda.
@nobrain: dwie dekady temu też byłbyś przykładnym katolem, ale różnica między nami jest taka, że ja sobie sam doszedłem do mojego "prawie" ateizmu własnymi przemyśleniami, a ty (popraw mnie jeśli się mylę) jesteś ateistą na fali popularności ateizmu w ostatnich latach.
@r3pr3z3nt: nie rozmawiam z babcią na temat religii, ja czytam Biblię, z którą ty jesteś na bakier, ale oczywiście musisz się wypowiadać w temacie, o którym nie masz pojęcia. Muszę ci oczywiście wskazywać, gdzie tak jest napisane w twojej świętej księdze, bo sam nigdy nie czytałeś, ale jesteś typowym katolikiem-ignorantem, który wierzy, bo tak mu wmówiono za dzieciaka
Komentarz usunięty przez autora