Aktywne Wpisy
klintoniusz +381
Kurła, z kim ja pracuję. Niby dość poważna instytucja, niby ludzie wykształceni na posadach, a jak przychodzi co do czego to wychodzi małomiasteczkowość i wieśniactwo. Do rzeczy. W piątek po godzinach mieliśmy integrację jakieś 20 km od miejsca pracy. Do roboty dojeżdżam 30 km, więc był to już dla mnie spory dystans od domu. Traf chciał, że wysypał mi się transport i musiałem pojechać autem, bo komunikacja na naszym zadupiu funkcjonuje beznadziejnie.
exori_vis +50
Po 5 latach kontraktorstwa w IT jako Java Developer nie dawałem już rady psychicznie - główny powód zmiany. Dzisiaj 1 dzień w pracy na UoP za lekko mniejszy hajs ale jako pracownik natywny i z pełnym pakietem benefitów w firmie produktowej. Miłego dnia :)
#pracait #korposwiat #pracbaza #programista15k #programowanie
#pracait #korposwiat #pracbaza #programista15k #programowanie
To nadeszła pora i na mnie w #chudnijzwykopem ale tez #chlo i #sleeve
Maksymalna waga: 162 kg (na zdjęciu po lewo) sierpień 2019
Listopad 2019 rozpoczęcie przygotować do rekawowej resekcji żołądka. Potem ze względu na pandemie ponad rok przerwy na różnych dietach. Ponowne rozpoczęcie przygotowań lipiec 2021. We wrześniu dostałem termin operacji na 14.02.22. Finalnie z racji covidu na oddziale operacja wykonana 17.02.22. Waga w dniu operacji 138.8 kg. Po operacji zero powikłań, codzienne pilnowanie 60g białka, 10k kroków i 1,5 l wody. Zmiana nawyków żywieniowych na te prawidłowe ale tez zmiana życia o 180 stopni. Dużo wyżej w hierarchii znalazł się sport. Waga w dniu dzisiejszym 101kg. Wzrost bez zmian 196cm. Są 2 rzeczy których zaluje - tego ze się tak zapuściłem i tego ze tak późno dowiedziałem się o CHirurgicznym Leczeniu Otyłości.
Chyba, ze tak nisko trzymane białko i woda to konsekwencja operacji, ale trudno mi znaleźć jakieś uzasadnienie 60 gram białka i butelki wody dziennie; szczególnie jak coś tam ćwiczysz.
Z drugiej strony pewnie i tak wyjdzie to na Twoja korzyść, bo nadwaga tez nie sprzyja zdrowiu. Drastyczny krok, ale jestem to w stanie zrozumieć.