"Wyjaśniam, że UPC Polska dostarcza Internet w technologii FTTx (światłowód doprowadzony do odbiornika światłowodowego, który może znajdować się w mieszkaniu Klienta, w budynku mieszkalnym lub poza nim). Nazwa sieć światłowodowa nie musi odnosić się wyłącznie do pojęcia FTTH (Fiber To The Home). Okablowanie, o którym Pani wspomina w swojej korespondencji, jest w dużym uproszczeniu częścią składową sieci mieszanej HFC (Hybrid fibre-coaxial).
Światłowód doprowadzamy do budynku, natomiast w budynku pozostaje sieć koncentryczna, która zapewnia odpowiednie parametry do działania sieci.
W ramach zawartej Umowy Abonenckiej korzysta Pani z usługi Internet Światłowodowy do 500 Mb/s. Nazwa wynika z charakteru naszej głównej sieci szkieletowej, która opiera się właśnie na światłowodach. Usługę świadczymy prawidłowo, zgodnie z obowiązującymi standardami. Oczywiście cały czas pracujemy nad modernizacją naszej sieci oraz sposobu podłączenia, tak, by w przyszłości możliwe było podłączenie okablowania światłowodowego bezpośrednio do mieszkania Abonenta.
Przepraszam, jeżeli podczas zmiany warunków Umowy Abonenckiej nie otrzymała Pani wyjaśnień w tej kwestii. Zależy mi na pomyślnym przebiegu dalszej współpracy, dlatego też podjęłam decyzję o anulowaniu opłaty za instalację z dnia 04.11.2021. Korektę 49,90 zł zobaczy Pani w rachunku za lipiec.
Mam nadzieję, że przyjmie Pani przekazane wyjaśnienia. Życzę wszystkiego dobrego. "
Dostane 50 zł zwrotu za instalacje jako rekompenstate tego, ze usluga ktora swiadcza jest klamstwem. Co o tym sadzicie?
@NielegalneKretowisko: Krecisz gownoburze ktora jest bez sensu a jakby lokalny operator dostarczyl ci internet skretka to co wtedy? Zeby bylo smieszniej UPC ma typowy internet swiatlowodu na swojej sieci(jak Orange czy Inea) ale zalezy to od adresu
"Wyjaśniam, że UPC Polska dostarcza Internet w technologii FTTx (światłowód doprowadzony do odbiornika światłowodowego, który może znajdować się w mieszkaniu Klienta, w budynku mieszkalnym lub poza nim).
Nazwa sieć światłowodowa nie musi odnosić się wyłącznie do pojęcia FTTH (Fiber To The Home). Okablowanie, o którym Pani wspomina w swojej korespondencji, jest w dużym uproszczeniu częścią składową sieci mieszanej HFC (Hybrid fibre-coaxial).
Światłowód doprowadzamy do budynku, natomiast w budynku pozostaje sieć koncentryczna, która zapewnia odpowiednie parametry do działania sieci.
W ramach zawartej Umowy Abonenckiej korzysta Pani z usługi Internet Światłowodowy do 500 Mb/s. Nazwa wynika z charakteru naszej głównej sieci szkieletowej, która opiera się właśnie na światłowodach. Usługę świadczymy prawidłowo, zgodnie z obowiązującymi standardami.
Oczywiście cały czas pracujemy nad modernizacją naszej sieci oraz sposobu podłączenia, tak, by w przyszłości możliwe było podłączenie okablowania światłowodowego bezpośrednio do mieszkania Abonenta.
Przepraszam, jeżeli podczas zmiany warunków Umowy Abonenckiej nie otrzymała Pani wyjaśnień w tej kwestii. Zależy mi na pomyślnym przebiegu dalszej współpracy, dlatego też podjęłam decyzję o anulowaniu opłaty za instalację z dnia 04.11.2021. Korektę 49,90 zł zobaczy Pani w rachunku za lipiec.
Mam nadzieję, że przyjmie Pani przekazane wyjaśnienia.
Życzę wszystkiego dobrego. "
Dostane 50 zł zwrotu za instalacje jako rekompenstate tego, ze usluga ktora swiadcza jest klamstwem. Co o tym sadzicie?
#upc #internet #uokik #play #sieci #swiatlowod #swiatlowody #pcmasterrace #komputery #orange
@NielegalneKretowisko: Myślę, że to o 50zł za dużo. W którym miejscu jest kłamstwo?