Wpis z mikrobloga

@michau507 ogólnie słuchanie kobiet w jakiejkolwiek kwestii to prosta droga do autodestrukcji ;)

To tak tylko teraz ci powiem, żebyś nie gadał później, że matka ci nie powiedziała i ci przyszłość zmarnowała kolejny raz jak już może gdzieś fartem znajdziesz naiwna.
  • Odpowiedz
tylko się uczyć, nigdzie z kolegami nie wychodzi

@michau507: licbaza i łażenie po knajpach XD no chyba że się matki słuchałeś w czasach studbazy, wtedy to mi cię nawet nie żal
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 43
@Instynkt: Jak liceum jest do tego 10 razy lepszym czasem niż studia. Kumple bez żadnych zobowiązań, laski bez bagażu doświadczeń.
Siedzenie w liceum w książkach żeby potem na studiach cisnąć melanż jest 10 razy gorsze niż odwrotność, bo przynajmniej jak masz spoko studia to coś z tej nauki wyciągniesz, a w liceum wszędzie ten sam syf xD
  • Odpowiedz
czemu nie umiem zagadać do dziewczyn

@michau507: bo matki nie rozumieją że mężczyzna musi mieć osobny zestaw umiejętności żeby tylko nawiązać potencjalnie produktywną (w sensie "romantycznym") komunikację z kobietą. Dla nich większość tematu sprowadzała się do czekania na kandydata, więc skąd miałyby wiedzieć jak to wygląda z drugiej strony. Jak ktoś nie był aktywnie wychowywany przez ojca, to w zasadzie za wielu opcji żeby nabyć takie umiejętności nie ma
  • Odpowiedz
tak, to wina oczywiscie wszystkich dookoła, tylko nie moja. Co z tego ze OP ma pewnie z 30 lat i jest od 12 lat pełnoletni

@to_nie_tak_jak-myslisz: @michau507: Mnie na szczęście to ominęło bo co poimprezowałem to moje, ale znam gościa który właśnie w gimnazjum/liceum cały czas słyszał od rodziców tylko "na imprezowanie będzie jeszcze czas/teraz najważniejsza nauka/nie możesz wyjść bo [tutaj bzdurne powody]" itd.
Tak mu minął najlepszy
Krs90 - > tak, to wina oczywiscie wszystkich dookoła, tylko nie moja. Co z tego ze OP...

źródło: comment_165442375797xepfobMxrWJMUuKzVVSv.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@to_nie_tak_jak-myslisz: i z kim ma te znajomości zawierać po 30 XD
znajomości się tworzy na lvl 12-25 a ludki po 30 to co najwyżej na kawę na przerwie w pracy XD
30 latki mają już zobowiązania - pracę, rodzinę i nie mają czasu jeszcze niańczyć losowo spotkanych osób
  • Odpowiedz
i z kim ma te znajomości zawierać po 30 XD

znajomości się tworzy na lvl 12-25 a ludki po 30 to co najwyżej na kawę na przerwie w pracy XD

@SarahC: po 30 jak pojawi się bąbelek, kredyt mieszkaniowy, działeczka u teściów, imprezy rodzinne z obu stron, to i tak nie będzie czasu na utrzymywanie starych znajomości
  • Odpowiedz
@Instynkt: no. Widzę po swoich ziomkach. Kiedyś po 16h w ligę z rzędu a teraz to uj. Jak się dodzwonię to jest dobrze XD I to nie jest tak że mniej go lubie czy on mnie - po prostu nie ma czasu (,)
  • Odpowiedz
@NoHejCoTam:
Niby tak a z drugiej strony strony pewne rzeczy są uniwersalne od lat... Jak umiesz się dogadać z ludźmi, znasz się na czymś dobrze, jesteś elastyczny w życiu i umiesz sobie radzić z trudnościami (zawsze jakieś są) itp. to uniwersalne ponadczasowe wartości i rzeczy pomocne niezależnie od epoki.
Po prostu większość rodziców też nie ogarnia życia. Przekazują to co umieją i wiedzą swoim dzieciom.

W pewnym momencie jednak można
  • Odpowiedz