Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@saggitarius_a: Jeden z powodów, przez który uciekłem z korpo do mniejszej firmy. Żeby mieć gwarant stałej pracy zdalnej, a nie, że "na razie pracujemy zdalnie bezterminowo, a później się zobaczy"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 27
@kimikini: ugna sie i zostanie zdalna bo lepiej miec 90% skladu ktory nie rzucil papierami na zdalnej niz 50% składu na miejscu w firmie. Szczególnie że w IT dużo łatwiej znaleźć pracę niż pracownika.
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: u mnie w poprzednim korpo w Londynie zwolniło się 3/4 teamu zanim musieli się poddać i zgodzić na pracę zdalną.. tylko dlatego że zaczęła się pandemia i był nakaz rządowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gdyby nie to, możliwe że wymieniliby cały team ale trzymali decyzji zarządu o pracy w biurze. Niektóre korpo tak mają, szkoda czasu się użerać i roztrząsać, pracy na rynku wystarczy dla każdego
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: Bez sens, najpierw twórz infrastrukturę do pracy zdalnej by potem ściągać ludzi do biur.

W moim przypadku tez jestem z it i dalej nie dostaliśmy info bo dalej ustawodawca nie uwarunkował pracy zdalnej w PL.

Ale nikt nam nie każe wracać. To byłby bezsens. Każdy dojeżdżał autem do biura, gdzie większość ma 50-60km+ w obie strony to miesiecznie dwa baki xD przy cenie 7,40 za benzynę to właściwie mówienie pracownikom
  • Odpowiedz
Jeden z powodów, przez który uciekłem z korpo do mniejszej firmy. Żeby mieć gwarant stałej pracy zdalnej, a nie, że "na razie pracujemy zdalnie bezterminowo, a później się zobaczy"

@Jarem12: Tak szczerze to większą szansę masz w januszexie, że jakiś napalony niezaspokojony kierowniczyna się zesra, bo "on jak nie widzi że ktoś pracuje to znaczy że nie pracuje", niż w korpo gdzie zasoby są większe i mniej się srają z mikrozarządzaniem
  • Odpowiedz
@Khaine: ale mylisz januszexy typu firma produkująca okna, z procesami tak jak zostały przejęte w spadku po ojcu z małą firmą IT. Mała firma IT to nie "januszex".

Leczenie kompleksów i pokaz siły w IT? Przecież to dużej niż 3 miesiące nie pociągnie, bo pracownicy wiedzą, że karta z LinkedIn zaczyna się od "(99+)". Chyba, że pracownicy są tam na poziomie "moja pierwsza strona z php 5.0 i jQuery", to inna
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dzek: pracowałem i w takich, i w takich miejscach. Małe firmy były w stanie ryzykować setki tys zł (bardzo dużo relatywnie) byle prezes miał zaspokojone ego, a korpo jak coś działa to nie ruszało. Ogólnie korporacyjne zarządzanie oceniam dużo lepiej, aczkolwiek może pracowałem po prostu dla dobrych firm.
  • Odpowiedz
@Khaine: Pewnie łatwiej trafić na dobre korpo (w końcu trzeba dobrze prowadzić firmę, żeby urosła) niż na dobrą małą firmę, ale nie demonizowałbym tych drugich
  • Odpowiedz
Zgadnijcie co dziś robiłem? Ogarniałem wypowiedzenia podwładnych a na koniec dnia wysłałem też swoje ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

@saggitarius_a: to samo bym zrobił. Max 1 dzień w biurze i to i tak za dużo. Nigdy więcej 5 dni w biurze. Dopiero pandemia otworzyła mi oczy jakie to jest niewolnictwo.
  • Odpowiedz