Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +304
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1270
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Zgadnijcie co dziś robiłem? Ogarniałem wypowiedzenia podwładnych a na koniec dnia wysłałem też swoje ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
#programista15k #praca #pracbaca #it #pracait #korposwiat #covid19
Gdyby nie to, możliwe że wymieniliby cały team ale trzymali decyzji zarządu o pracy w biurze. Niektóre korpo tak mają, szkoda czasu się użerać i roztrząsać, pracy na rynku wystarczy dla
W moim przypadku tez jestem z it i dalej nie dostaliśmy info bo dalej ustawodawca nie uwarunkował pracy zdalnej w PL.
Ale nikt nam nie każe wracać. To byłby bezsens. Każdy dojeżdżał autem do biura, gdzie większość ma 50-60km+ w obie strony to miesiecznie dwa baki xD przy cenie 7,40 za benzynę to właściwie mówienie
@Jarem12: Tak szczerze to większą szansę masz w januszexie, że jakiś napalony niezaspokojony kierowniczyna się zesra, bo "on jak nie widzi że ktoś pracuje to znaczy że nie pracuje", niż w korpo gdzie zasoby są większe i mniej się srają z
Leczenie kompleksów i pokaz siły w IT? Przecież to dużej niż 3 miesiące nie pociągnie, bo pracownicy wiedzą, że karta z LinkedIn zaczyna się od "(99+)". Chyba, że pracownicy są tam na poziomie "moja pierwsza strona z php 5.0 i jQuery", to
@saggitarius_a: to samo bym zrobił. Max 1 dzień w biurze i to i tak za dużo. Nigdy więcej 5 dni w biurze. Dopiero pandemia otworzyła mi oczy jakie to jest niewolnictwo.
a oni pewnie idą logika, że przez sensu budować i wyposażać biura, żeby potem na pracę zdalna wysyłać ludzi