Aktywne Wpisy
xfin +29
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +42
Dzień dobry
Pytam jak będzie wygladac praca zdalna po pandemii bo wiem ze obecnie maja #homeoffice i szczerze mi to bardzo pasuje bo miałbym przynajmniej 25min dojazdu tracic codziennie w jedna stronę.
Pani DYREKTOR of HR odpowiada ze ona NIE WYOBRAŻA SOBIE żeby miało tak zostać ze programiści i testerzy mieliby cały czas pracować zdalnie jak teraz, bo ona WIDZI ze ludzie są mniej efektywni i wolniej pracują.
Aha…
Już więcej pytań nie miałem. Tez tak macie ze jak widzicie ze kierownictwo traktuje swoich pracowników jako potencjalnych leni i nierobów których trzeba pilnować to już wiecie ze tam nie chcecie pracować?
#pracait #programista15k #testowanieoprogramowania
@furcio: XD ludzie, którzy nie mają problemów z kontaktami społecznymi, mają swoje grono znajomych i podejmują dobrowolnie aktywności społeczne.
Dzięki pracy zdalnej mam więcej czasu na to, żeby spotykać się z ludźmi, z którymi chcę się spotykać. Poza tym dzięki temu spędzam np. prawie cały dzień z żoną, co jest
U mnie w pracy totalnie nie ma takiego śledzenia co kto robi, aż do tego stopnia, że można zupełnie nic nie zrobić przez tydzień czy nawet więcej i przejdzie bez problemu.
Ostatnio nagromadziło się trochę ticketów i jeden z analityków zaproponował, żeby oprócz estymacji ticketu (która jest, ale nikt nie przykłada do niej uwagi poza planowaniem sprintu, a koniec końców i tak mnóstwo ticketów jest przerzucanych
@RisingKnee: obserwacja to nie jedyny sposób pozyskania informacji. Management różnych działów wymienia między sobą takie dane.
@Manden: @bb89: Jest różnie. Nie każdy proces można łatwo uzdalnić. Są firmy które chętnie wszystkich wywalą i zlikwidują biura, są takie które czasami potrzebują ludzi na miejscu, a są też takie które choćby chciały to nie mogą pozwolić na wyniesienie z siedziby jakiegoś sprzętu albo nawet dokumentacji.
Kłamanie w ogłoszeniach jest oczywiście naganne i c--j
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: co za chuje j----e
@bb89: Głosuj za pomocą CV, bardzo dobrze. Ja też tak robiłem. Mamy 2022 rok i jak ktoś tego nie rozumie to niech se zatrudnia randomów
@zebatykocur: Ja wiem - g---o widzi, skąd laska od HR miałaby widzieć jaka jest wydajność programistów xD
Komentarz usunięty przez autora
Kumpel w firmie musi ma teamsach codziennie pisać że siadł do kompa, odszedł do kompa i na jaki czas mniej więcej i kiedy kończy xD
To jest dopiero absurd, korpo zagraniczne ale styl zarządzania polski, bo za granicą w kwaterze głównej jest ten sam system - sapowcy, admini, programiści ( ͡° ͜ʖ ͡°)