Wpis z mikrobloga

@xfin: zazdro, ale ktoś mnie kiedyś uświadomił określeniem kosztu alternatywy, i zdałem sobie sprawę że godzina czy dwie snu dłużej za 12zl to lepszy interes niż bulki bez wychodzenia z domu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 9
@recesja: dzięki Mirku. Chcesz to podrzucę przepis, naprawdę prościzna i to chyba nawet od niego zacząłem z 7 lat temu pieczenie, choć trochę ewoluował.

@mieszanamieszana: ja i tak jeszcze nie śpię, ale czy ja wiem czy to aż 12 złociszy wyjdzie?
Tam poszło 500g mąki, drożdże, woda i sól to koszt pomijalny - zawsze są. Prąd wiadomo - ale tych 20 minut nie przeliczę.

Inna sprawa, że
  • Odpowiedz
@xfin przypomniała mi się losowa #ciekawostka, kajzerka ma 5 nacięc. Było takie pytanie w milionerach. A potem widzialam na filmiku, jak składali ciasto na zakładkę a ostsrni kawałek zawijał pod spod. I była rozgwiazda na, bułce.
  • Odpowiedz
@xfin podrzuć przepis, od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie spróbować własnych wypieków, może Twój wpis to będzie ten impuls żeby to w końcu zrobić:)
  • Odpowiedz
dzięki Mirku. Chcesz to podrzucę przepis, naprawdę prościzna i to chyba nawet od niego zacząłem z 7 lat temu pieczenie, choć trochę ewoluował.

@xfin: podrzuć przepis, jakieś tam robię, ale dobry sprawdzony przepis przygarnę
  • Odpowiedz