##!$%@? Ostatni raz kupiłem kurczaka w Biedronce, pierdzielę, niedość że 24zł/kg to na 0.5kg filetu prawie szklanka wody na patelni wyszła z niego po lekkim podsmażeniu, nie polecam nikomu; Pora zacząć zaopatrywać się w mięsnym gdzieś #gotujzwykopem #afera #biedronka
@Ibanez_: ha tfu na Stokrotkę! Jak tam mielone z indyka kupiłam to 2/3 objętości mi się na patelni zredukowało. A to miał być farsz do pierogów bodaj i pierwszy raz mi zabrakło xD
@Ibanez_: bo to był biblijny potwór to raz, a dwa w naszym grajdolku jest Konfederacja Lewiatan (takie zrzeszenie pracodawców) i oni różne kocopoły czasem wygadują, ale mają za to silne lobby sejmowe, do tego ich młodzieżówka pierze mózgi świeżemu narybkowi
@warszawiak39: op to idiota jak i większość komentujących tu xD #!$%@? wiadomo że mięso ma od #!$%@? wody i z każdego sklepu będzie miało podobnie/mniej/ lub więcej. Trzeba smażyć stopniowo mniejsze ilości, na bardziej rozgrzanym tłuszczu. Połóż na patelni najlepszej jakości mieloną wołowinę to tak samo ci się zacznie gotować.
@Reevder: Potwierdzam. W domu rodzinnym kiedyś mieliśmy kury na ubój. Mięso prima sort, bo dobrze karmione kury na wolnym wybiegu. I woda dalej była na patelni
@warszawiak39: bo mieszasz kurczaka jak #!$%@?. zrób tak: rozgrzewasz dobrze patelnie, wrzucasz, obsmażasz, DELIKATNIE przewracasz żeby obsmażyć z każdej strony. Potem zmniejszasz ogień i dajesz dojść wewnątrz. AHA i smażenie kurczaka nie trwa 20 minut, wiec jak masz kilo do usmazenia to zrob to na 2-3 razy, bo wrzucenie kurczaka powoduje obniżenie temperatury, a przypominam że pkt. 1 to "rozgrzewasz dobrze patelnie".
Kurczak ładnie zarumieniony z zewnątrz i soczysty wewnątrz. Obejrzyj
@warszawiak39: plus jeszcze najważniejsze, kurczak ma mieć temperaturę pokojową a nie być prosto z lodówki. Wtedy powoli partiami wykłada się na patelnię i przysmaża porządnie bez mieszania żeby się zamknął, kilka minut i po sprawie. I zawsze wychodzi soczysty
@mudzo: robiąc stir fry też miesza się jak #!$%@?. Po porstu op #!$%@?ł za dużo na raz, patelnia zrobiła się zimna i kurczak zamiast smażyć zaczął się gotować we własnych sokach. Wysoka temperatura ścina białko i "zamyka" mięso.
@mudzo: ja też stwierdzam że #!$%@? mięso jest w biedrze (u mnie na osiedlu przynajmniej). Robiłem skrzydełka z Lidla i z biedry w ten sam sposób i w tych z biedry wiecej wody wypłynęło za każdym razem(╯°□°)╯︵┻━┻
@JoeGlodomor: @warszawiak39: a gówno a nie polecasz nauczyć się smażyć. Nie kupuje kurczaka w biedrze bo nie da sie go usmażyć. Wrzucam na dobrze rozgrzana patelnie z olejem i nic, nie usmazysz gotuje sie. Juz lekko od roku nie kupuje tam kurczaka bo to paranoja. Biore piers z delikatesow centrum i jakos nagle potrafię?
@warszawiak39: przypomina mnie się zaraz taki #!$%@? pan "profesor" z kursu kas fiskalnych co to za znał wielkiego świata w Warszawie i ma wielu znajomych celebrytow xD (do teraz z tego kisne jak z poważną mina i dogłębnym przekonaniem o tym mówił) że z zielonej części ziemniaka tworzą się kiełki ziemniaka i w taki oto sposób on się rozmnaża xD xD xD podobnie jak u ciebie - woda z mięsa zawsze
@brere i jeszcze obmacany przez panie zza lady, aby był smaczniejszy. Panie nie używają rękawiczek bo jest to niewygodne ale za to jest jedna deska i jeden nóż do wszystkiego. ( ͡º͜ʖ͡º)
@Ibanez_: Chciałbym mieć poletko i kury w zagrodzie :) Ale niestety muszę latać po kurczaki do marketu, niestety nie w każdym sklepie mam stoisko mięsne, gdzie można kupić mięso luzem. A autor zdjęcia pomimo tego, że kupił jak mówisz tragedię, to z gotowaniem jest na bakier wydalone mi się :)
#ukraina wszedłem sobie na tiktoka na lajwy i popytalem ludzi czy lubią albo co sądzą o ukrach. 95% Polaków w przedziale wiekowym na oko od 15 do 40 lat wypowiadała się negatywnie. Duma ;) #polska
Ostatni raz kupiłem kurczaka w Biedronce, pierdzielę, niedość że 24zł/kg to na 0.5kg filetu prawie szklanka wody na patelni wyszła z niego po lekkim podsmażeniu, nie polecam nikomu;
Pora zacząć zaopatrywać się w mięsnym gdzieś
#gotujzwykopem #afera #biedronka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
zacznie gotować.
Komentarz usunięty przez autora
zrób tak: rozgrzewasz dobrze patelnie, wrzucasz, obsmażasz, DELIKATNIE przewracasz żeby obsmażyć z każdej strony. Potem zmniejszasz ogień i dajesz dojść wewnątrz. AHA i smażenie kurczaka nie trwa 20 minut, wiec jak masz kilo do usmazenia to zrob to na 2-3 razy, bo wrzucenie kurczaka powoduje obniżenie temperatury, a przypominam że pkt. 1 to "rozgrzewasz dobrze patelnie".
Kurczak ładnie zarumieniony z zewnątrz i soczysty wewnątrz. Obejrzyj
Nie kupuje się kurczaka tylko indyka. Smaży się taką ilość, żeby kawałki miały trochę przestrzeni pomiędzy.
@mudzo: robiąc stir fry też miesza się jak #!$%@?. Po porstu op #!$%@?ł za dużo na raz, patelnia zrobiła się zimna i kurczak zamiast smażyć zaczął się gotować we własnych sokach. Wysoka temperatura ścina białko i "zamyka" mięso.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Nie #!$%@?, każdy ma ogrod za domem i działkę hodowlaną, w niej kury, świnie, krowy xD
Komentarz usunięty przez autora
A autor zdjęcia pomimo tego, że kupił jak mówisz tragedię, to z gotowaniem jest na bakier wydalone mi się :)
Komentarz usunięty przez autora
@warszawiak39: będziesz w szoku jak dowiesz się z ilu % z wody składa się mięso