Aktywne Wpisy

lecho182 +375
Zalogowałem do PPK by zobaczyć ile ma tam wirtualnych pieniędzy, które "rząd może mi w każdej chwili zabrać"
Okazuje się, że przez to, że nie posłuchałem specjalistów z wypoku oraz twittera, to przez 4 lata nic nierobienia, nazbiera się z tego zauważalna kwota. A pomyśleć, że mogłem nie być leniwy, złożyć specjalne oświadczanie i "oszczędzić" te 18k na wpłatach.
Nie wiem jakim pacanem trzeba było być, by nie zapisać się do tego
Okazuje się, że przez to, że nie posłuchałem specjalistów z wypoku oraz twittera, to przez 4 lata nic nierobienia, nazbiera się z tego zauważalna kwota. A pomyśleć, że mogłem nie być leniwy, złożyć specjalne oświadczanie i "oszczędzić" te 18k na wpłatach.
Nie wiem jakim pacanem trzeba było być, by nie zapisać się do tego
źródło: image
Pobierz
saintie +16
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_16525022395UAcaAbw3G9PN1TEaOWhRb.jpg
PobierzMyślę że sam przyznasz, że perspektywa że ktoś (bank/operator karty) zablokuje ci środki z jakiegoś powodu jest delikatnie niepokojąca.
@kapecvonlaczkinsen: i to jest najważniejszy problem obrotu całkowicie bezgotówkowego, a nie rejestracja transakcji
@wonsz337: smutne, i czasem im wspolczuje, ze ich mlodosc przypadal na lata najwiekszej c--------y (komunizm etc) ale z drugiej strony oni podswiadomie chcieliby mlode pokolenie wpakowac w taki sam gnój, więc niech spieprzają. stare baby to tylko prądem bzzzzzzzzzzzzzzt
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Poczekaj aż sam/a będziesz z poprzedniej epoki, wtedy się przekonasz czy uda ci się z niej wygrzebać.
Na chwilę obecną, lokaty czy rachunki oszczędnościowe, to jakaś parodia. Przy 12% inflacji mrozisz
Problem to jest jak