Wpis z mikrobloga

@rafal366 Ja mówię o racie malejącej, ja pier.ole xD Wy ogarniacie to w ogóle? XD Jeden pisze mi coś o stałym oprocentowaniu (co nie jest tematem sporu), a drugi pisze o ratach stałych gdzie wiadomym jest rośniecie kapitału XDD

Ja mówię o ratach MALEJĄCYCH w których kapitał spłaca się RÓWNO w każdej racie
  • Odpowiedz
@kurczakos1: no fajnie, ale nam tego wcześniej nie NAPISAŁEŚ XDD
mamy się domyślać o jakim ty kredycie piszesz? XD
Przyjąłeś od razu, że przykład ze screena to dokładnie taki sam kredyt jak twój a od razu widać, że nie jest.

Z góry przyjąłeś, że większość komentujących to ameby, ale sam wprowadzasz zamieszanie
  • Odpowiedz
@rafal366

No to udało nam się ustalić jedno ( ͡º ͜ʖ͡º)

Teraz wracając do tematu..

Nawet jeśli Bank obniża kapitał w ratach stałych, to dalej uważam, że prawie trzykrotne jego obniżenie jest drastyczne i pytanie tego kogoś z grafiki, czy właśnie aż tak bardzo redukuje się część kapitałową jest jak najbardziej na miejscu. Nie widzę tam nic zdrożnego. Swoją drogą jestem naprawdę ciekaw jak wygląda taki
  • Odpowiedz
@Cointreau: No ja miałem w średniej dwa lata przedmiot "podstawy przedsiębiorczości" gdzie uczyli nas jak się liczy pity, zakłada firmy, jak działają kredyty, pożyczki i konta oszczędnościowe, jak działa inflacja, giełda i inne podstawy ekonomii
Myślałem, że to każda szkoła ma
  • Odpowiedz
@Eredin: @skipi: @Krzakol: Też miałem przez dwa lata ten przedmiot a więcej o ekonomii nauczyłem się jak nauczycielka historii wyjaśniała genezę Wielkiego Kryzysu. Przedmiot prowadziła wicedyrektorka i nie wyniosłem totalnie nic z jej lekcji.
  • Odpowiedz
co da to że matura z matematyki powinna być obowiązkowa jeśli na matmie nie ma ekonomii. Procent składany najwyżej się liczy. Powinien być przedmiot ekonomia osobny i hardo wykładany a nie traktowany jak plastyka czy muzyka dziś.

@Cointreau: Oj, lepiej nie. Uważam, ze za tej władzy lepiej, żeby żadna "innowacyjna" podstawa programowa się nie pojawiła, bo to będzie nauczanie o cudowności 500+ i tuba propagandowa
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Cointreau: wystarczyło by, że byłby jakiś dział matematyki w stylu praktyczne zastosowania matematyki i tam zadania w stylu policz ile wyjdzie podatku/policz ile wyniesie rata kredytu/o ile zmieni się rata kredytu i tak dalej.
Moim zdaniem przydałoby się to ludziom dużo bardziej, niż np. dowody geometryczne.
  • Odpowiedz