Aktywne Wpisy
heksengerg +200
PeterWeiss +648
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#nieruchomosci #kredythipoteczny #kredyt #stopyprocentowe
Nie napisałeś wcześniej jaki kredyt miałeś
I co dzieje się z niedoplaconym kapitałem?
Ja mówię o ratach MALEJĄCYCH w których kapitał spłaca się RÓWNO w każdej racie
mamy się domyślać o jakim ty kredycie piszesz? XD
Przyjąłeś od razu, że przykład ze screena to dokładnie taki sam kredyt jak twój a od razu widać, że nie jest.
Z góry przyjąłeś, że większość komentujących to ameby, ale sam wprowadzasz zamieszanie
No to udało nam się ustalić jedno ( ͡º ͜ʖ͡º)
Teraz wracając do tematu..
Nawet jeśli Bank obniża kapitał w ratach stałych, to dalej uważam, że prawie trzykrotne jego obniżenie jest drastyczne i pytanie tego kogoś z grafiki, czy właśnie aż tak bardzo redukuje się część kapitałową jest jak najbardziej na miejscu. Nie widzę tam nic zdrożnego. Swoją drogą jestem naprawdę ciekaw jak wygląda taki
Myślałem, że to każda szkoła ma
@Cointreau: Oj, lepiej nie. Uważam, ze za tej władzy lepiej, żeby żadna "innowacyjna" podstawa programowa się nie pojawiła, bo to będzie nauczanie o cudowności 500+ i tuba propagandowa
Moim zdaniem przydałoby się to ludziom dużo bardziej, niż np. dowody geometryczne.