Jak sie idzie na studia, to trzeba brac w nich aktywnie udział, a nie robic minimum aby zdac. Ciekawe studia + zaangażowanie to jest recepta na sukces.
@Murasame: Matura to tylko przehype'owany sprawdzian, który nie ma wpływu na Twoje życie. Poza ludźmi, którzy muszą uzyskać baaardzo dobry wynik, żeby dostać się na studia (medycyna, prawo).
bo zawiazujesz znajomosci ktore pomoga ci w karierze
@rafal-heros: niema chyba wiekszego mitu na temat studiow, w rzeczywistosci prawie kazdy traci kontankt z ludzmi z roku chwile po odebraniu dyplomow, zreszta ludzi mozna poznawac wszedzie, na studia sie idzie po wiedze i papier, inaczej nie maja one sensu
@Murasame masz rację lepiej mieć niż nie, jednak lepszym wyborem teraz jest technikum bo jednak jakieś uprawnienia do tego będziesz miał a i jakąś pracę łatwiej ogarnąć
@Murasame: Jeżeli nie idzie się na studia to matura praktycznie nie ma znaczenia w życiu i dużo osób (mam nadzieję) na wykopie ma to na myśli. Ale jak już idzie się na studia i ktoś mi powie, że matura nie ma znaczenia w życiu to xD Matura jest bardzo ważna, aby dostać się na dobrą uczelnię, na której też się człowiek będzie uczył, a nie zarywał nockę dzień przed kolokwium
XDD
@rafal-heros: niema chyba wiekszego mitu na temat studiow, w rzeczywistosci prawie kazdy traci kontankt z ludzmi z roku chwile po odebraniu dyplomow, zreszta ludzi mozna poznawac wszedzie, na studia sie idzie po wiedze i papier, inaczej nie maja one sensu
Komentarz usunięty przez autora
Technikum jest spoko jeśli nie chcesz iść na studia albo zamierzasz iść zaocznie, w innym przypadku, tylko marnujesz rok nauki.
Komentarz usunięty przez autora
Ale jak już idzie się na studia i ktoś mi powie, że matura nie ma znaczenia w życiu to xD Matura jest bardzo ważna, aby dostać się na dobrą uczelnię, na której też się człowiek będzie uczył, a nie zarywał nockę dzień przed kolokwium