Aktywne Wpisy
schwarzstork +11
Rzadko cokolwiek piszę na vikopie wolę lurkować ( ͡º ͜ʖ͡º), tym bardziej na nocnej, ale tknęło mnie to się pochwalę że mi właśnie 30-tka stuknęła ʕ•ᴥ•ʔ

jmuhha +1
z czego kojarzycie moj nick
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#pracbaza #praca #pracait #psychologia
- zarabiając 2-3k (czyli blisko minimalnej) można odczuwać silną potrzebę dowartościowania swojej osoby, więc kupuje się drogie rzeczy i niczego sobie nie odmawia, żeby utrzymać dobre samopoczucie i wizerunek
- może to też być świadoma strategia inwestowania w siebie (zainteresowania, umiejętności) lub swój czas wolny (np. robot sprzątający), bo przy takich zarobkach to najlepsza inwestycja
- w zasadzie
Teraz jak zarabiasz więcej to wiesz że oszczędności są ważne. Wiesz że możesz potrzebować wizyty u lekarza (które są coraz częstsze) lub dentysty, samochód który jest wart więcej niż 2 wypłaty może się zepsuć a jest ci potrzebny, że w twoim własnym mieszkaniu może
@suqmadiq2ama: Choćbyś się obwiesił złotem, to umrzesz dokładnie tak samo jak ten kloszard.
@suqmadiq2ama: Choćbyś się obwiesił złotem, to umrzesz dokładnie tak samo jak ten kloszard.
@Disegno: A co ja faraon jestem? Co mnie obchodzi umieranie? Życie przeżyje najlepiej jak moge a nie jak dziad
@suqmadiq2ama: No i fajnie. Dla mnie najlepszy sposób korzystania z pieniędzy to patrzenie na wzrastający stan konta. Jak będę chciał, to oddam na kościół.