Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Admin Linux/DBA/DevOps here, będzie już 10 lat expa( ͡° ͜ʖ ͡°) Warszawa
Etap ambitnego ciśnięcia na super projektach w SH/Outsource mam już za sobą.
Starczy mi już benefitów w stylu: "Ale u Nas uczysz się najnowszych technologii! Przecież robimy fajne rzeczy!"

Nowe priorytety:
- maksymalnie duża kasa na UoP
- work-life balance, najlepiej praca 9-17
- dyżury i nadgodziny zminimalizowane jak się da(obstawiam, że jako Admin nie uniknę tego w 100%)
- spokojny tryb pracy(w środowisku w którym PM nie drze ryja, że jedziemy bo faktury nam nie zapłacą, jak nie dociągniemy tematu do piątku)
- stabilne miejsce pracy

Wiecie chciałbym bardziej zacząć żyć niż pracować(odwrotnie niż miałem w zwyczaju do tej pory).
Jednocześnie to chyba moment na branie góry widełek płacowych( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pytanie do Was IT Mirki jakich firm szukać, najlepiej z siedzibą w Wawie(lub full remote).
Z moich doświadczeń wynika, że spokojniej jest na utrzymaniu, jeżeli jest w miarę doinwestowane.
Co byście polecili? Myślałem o jakiś bankach, może firmach ubezpieczeniowych?
Poradźcie w którą stronę się kierować przy takich wymaganiach. Plus może ktoś poleci jakieś konkretne przykłady firm gdzie się fajnie i w miarę spokojnie pracuje, za dobrą kasę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#it
#pracait
#programista15k
#programista
#devops
#pracbaza
#praca

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6239fbfbaa6ba135ae4e224d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Admin Linux/DBA/DevOps here, będzie...

źródło: comment_1647967719sBhkIovx7VA4ZsTUO2Bp2P.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyślij mi wiadomość na priv, a dam Ci namiar na firmę z przyzwoitymi widełkami (>=25k pln na UoP) i skandynawską kulturą pracy. Oczywiście w zamian biorę bonus za polecenie Ciebie.

@mtosny: BEC?
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: Przez inny zespół it? Przez security? Przez zespół do zatwierdzania zmian? Przez deweloperów? Jak jeszcze będzie „devopsem” w zespole deweloperskim to w ogóle bajka, bo nie masz wjazdu na produkcje i wszystko trwa 15 razy dłużej. :)
  • Odpowiedz