Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@JebawczanRysionu: Czyli moje zdanie jest zbędne i nic nieznaczące, a Twoje jest wzorem do naśladowania i tylko ludzie o podobny myśleniu do Twojego mogą się wypowiedzieć? Dyskusja polega na tym, że dwie strony przedstawiają swoje argumenty i wyciągają wnioski, bo wbrew pozorom każdy z nas ma trochę racji
  • Odpowiedz
@igrek97 no, wy nie kreujecie fałszywego obrazu Ukraińców usiłując odciąć ludzi od jakichkolwiek nie do końca pozytywnych informacji na ich temat xd W ten sposób kreujecie również nierealne oczekiwania pomagających im Polaków i stąd później ludzie mają do Ukraińców jeszcze większe pretensje, bo jak to, przecież miały być łzy szczęścia i laurki od dzieci.

Bo niby wszystko możliwe i nie wątpisz, że ktoś odstawił krzywe akcje, ale ludziom, którzy o tym napisali
  • Odpowiedz
Według Ciebie ok. 160k to nie byli Ukraińcy

@igrek97: Liczbę "studentow" z Afryki i Azji na Ukrainie szacowano na circa 160k. Szacowana liczbą osób (niekoniecznie studentów) takiego pochodzenia które przekroczyły granicę Polską to 100k. Chłopie - ty nawet nie czytasz co do Ciebie piszę. Sprawdź co pisałem wyżej - a nie co sam sobie wymyśliłeś że pisałem. Taki trochę poziom tej dyskusji zrobił się komiczny - więc pozwolisz że zostawię
  • Odpowiedz
@Zmywacz wierzę Ci bo znam identyczną historie, pisałem o niej 2-3 dni temu ale tak na mnie siedli na wykopie że to nie może być prawda, aż usunąłem: W jednym z przygranicznych powiatów zorganizowano nocleg dla 50 osób, wynajęto autobus. Nie dość że Ukraińcy się awanturowali żeby ich wieźć do Warszawy bo nie chcą spać w małej miejscowości, to jeszcze kierowcy autobusu skradziono telefon. Można pomagać, ale trzeba zachować realny osąd
  • Odpowiedz
  • 0
@Milioner_z_Choroszczy: Do wykopków nic nie dotrze, to mur nie do przejścia. Nie ma co wojować i kłócić się z amebami intelektualnymi, bo jeżeli ktoś nie umie uszanować czyjejś opinii czy zdania, to wiele o nim mówi
  • Odpowiedz