Wpis z mikrobloga

Dlaczego jak człowiek chce pomóc Ukraińcom, do dostaje po dupie? Znajomi pojechali na granice i wzięli do siebie matkę z dwiema córkami, przyjechali do nas (wioska obok Torunia) i stwierdzili, że to jest za duża dziura i chcą żeby ich odwieźć na granice XD Gdzie tu logika i chęć ukrycia się przed wojną? #ukraina #wojna #rosja
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niemamrigczu: dokladnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) aż mi się przypominają czasy peaku covida. Wtedy na wykopie każdy szur miał znajomego, któremu zmarł ktoś z rodziny a niesłusznie wpisali mu jako powód zgonu covid, a potem każdy szur miał znajomego, który miał znajomego i ten znajomy był młody i wysportowany a zmarł od szczepionki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dlaczego jak człowiek chce pomóc Ukraińcom

@Zmywacz: po pierwsze nie człowiek tylko śmierdząca onuca, po drugie nie pomóc tylko wyrżnąć kacapską dzicz co do ostatniego a później zaszczepić Rosjankom cywilizowane geny
  • Odpowiedz
@igrek97: Tak panie oficerze, przejrzałeś mnie. Założyłem 13 lat temu konto na wykopie żeby w 2022 roku być agentem wpływu w trakcie planowanej wojny. Ale jak było tego nie zrobić skoro tu pełno takich idiotów jak pan, panie oficerze - żyjących emocjami w wyimaginowanym świecie. A teraz proszę o papierosa i kulę w łeb.
  • Odpowiedz
@igrek97: Padasz ofiarą błędów poznawczych. O przypadkach gdzie ludzie potrzebujący pomocy i umiejący ją docenić spotykają ludzi potrafiących ją dać - mało kto mówi. A to tylko świadczy o tym że jest to norma/większość.
To że wspieramy Ukrainę i jej wysiłku wojennym i pomagamy ludziom pokrzywdzonym nie oznacza jednak że mogą sobie pozwolić na wszystko i nie wolno ich krytykować. Do powtórki z międzywojnia niedojdzie jak twierdzą siewcy fermentu i
  • Odpowiedz
@Zmywacz
@hawat

nie ma dowodów, że jakikolwiek Ukrainiec nie jest kryształowo idealny!!11!!! ( ͡º ͜ʖ͡º)

Polacy są spoko, na siebie nawzajem nadają i jest git, ale obecnie absolutnie nie ma możliwości, żeby ktokolwiek z Ukraińców zachował
  • Odpowiedz
@fuechsinn: Nie tylko wykopki, to bardziej cały czas aktualna przywara narodowa,a może nawet coś bardziej pan-słowiańskiego jako kierowanie się emocjami ponad wszystko. A potem jak emocje opadają już nie jest tak kolorowo... Zaczynają się pretensje i pokazywanie na siebie palcami.
  • Odpowiedz
  • 1
@fuechsinn: @hawat: @igrek97: Trochę szkoda, że jest w nas taka zawiść i wszystko co „racjonalne” jest pakowane do jednego wora i przyklejana łatka. Nikt nie jest idealny i Polacy w rajchu też święci nie są. Osobiście widziałem hotel pracowniczy w Niemczech i brakuje słów na to co tam się wyrabiało. Niestety ludziom jest ciężko powiedzieć swój punkt widzenia. Wychodzi na to, że trzeba lecieć z nurtem
  • Odpowiedz
że na granicy to nie są Ukraińcy tylko 'ciapaki'.

@igrek97: Sam o tym wspominałem tutaj, mam sporo znajomych i rodziny na Lubelszczyźnie. I nie rób fikołków - był taki moment kiedy przetoczyło się circa 100k ludzi pochodzenia Afrykańskiego/Azjatyckiego przez granicę. Było też sporo incydentów - po "atrakcjach" z inżynierami z Białorusi ludzie mają prawo być przewrażliwieni.

Teraz ten temat się wycisza.

Bo kolorowych było tam circa 160k - fala się przetoczyła
  • Odpowiedz
Wychodzi na to, że trzeba lecieć z nurtem rzeki, bo inaczej jesteś wyrzutkiem

@Zmywacz: W strachu ludzie bardzo szybko redukują się do tłumu. Sędzia Lynch, pogromy, polowania na czarownice nie wzięły się z powietrza. Pierwsi ofiarą tłumy zawsze padają Ci którzy stoją mu na drodze.
  • Odpowiedz