Wpis z mikrobloga

Robie odsiew CV na stanowisko Test Automation Engineer i jest różnie. Są fajne, jest wiele lania wody, ale CV osób co dopiero wchodzą na rynek pracy są urzekające. Na przykład to, gdzie kandydat tak dla pewności że #python to język programowania.
#python #programista15k

Przy okazji: Ktoś nie szuka pracy jako Test Automation Engineer?
trzeci - Robie odsiew CV na stanowisko Test Automation Engineer i jest różnie. Są faj...

źródło: comment_1646171769ZectTFFCVjPOM1GIY4FW1P.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CancerLight: Nie ma z tym problemu. Dla kontrastu dużo mamy kandydatów z Indii i tam nie dość, że CV to książka - mimo kilku lat doświadczenia, to w skillach wymienione chyba wszystko o czym kandydat słyszał.

Wole jak ktoś po 10 latach ma 2 języki, niż po 2 ma 10 języków.
  • Odpowiedz
@trzeci: @MrPickles: dokładnie, biorę mikro zlecenia na skrypty i nic tak nie motywuje jak zadowolony klient, oby nigdy się nie dowiedzieli ze nie jestem programista ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@trzeci z Pythona to jedyne co do tej pory umiem to napisać kod by rozwiązał mi to zadanie ( ͡º ͜ʖ͡º) więc raczej średnio, by nie powiedzieć słabo.

Dopiero się uczę, a od kwietnia startuje z nową firma gdzie będę używał dużo SQL - co też muszę sobie solidnie powtórzyć. No i zarobki w górę o 35% względem tego co mam teraz.

Zatem trochę chyba za
M.....s - @trzeci z Pythona to jedyne co do tej pory umiem to napisać kod by rozwiąza...

źródło: comment_1646173214WltSKCBUT7cEweMPFkUlzI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@MrPickles: Kurde stary, weź to co widzisz to olej.

Chcesz się czegoś konkretnego nauczyć? Wal python + selenium i pisz bota który otwiera wykop i dodaje wpis na mirko.

Raz, że ciekawsze a dwa, to nauczysz się szukać informacji w necie.
  • Odpowiedz
@trzeci: Przypomniałeś mi anegdotę sprzed lat, gdzie koleś programujący w javie (albo to był C#?) w umiejętnościach wpisywał pythona z komentarzem w nawiasie, że chodzi o zwierzę które hoduje. I to nie żart pokazał nam wysyłane CV :)

Ktoś nie szuka pracy jako Test Automation Engineer?

Wlasciwie to szukam. Jak masz coś dla osoby z pyhonem + 8 lat doświadczenia to śmiało wrzucaj.
  • Odpowiedz
wykop ma API. Po co selenium? (Nie znam się, klikam hobbystycznie)

@emitar: bo fajnie jak tester oprócz api potrafi jeszcze front sprawdzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Bo normalnie chyba nie ma sensu wynajdywać koła na nowo?

@emitar: ale o jakie wynajdywanie koła na nowo ci chodzi? Że nikt ci w pracy nie będzie kazał pisać testów do wykopu? Że sam wykop już na pewno ma takie testy zrobione i puszczają je przed każdym mergem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To że wykop ma api nic nie zmienia w temacie testowania frontendu. W teście nie chodzi o to żeby
  • Odpowiedz