Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mnemonk: a co powiesz na taki przepis. 3 cebulę (2zl), pół główki czosnku (1,5zl), dwie puszki pomidorów krojonych (też coś koło 2-2,5 za sztukę), trochę bazyli i (1zl), oliwa z oliwek (z 1,5zl), koncentrat pomidorowy (1-2zl). Z tego możesz ukręcić sosu na kilka obiadów, dodać do tego jakieś mięso i gra gitara. W sezonie letnim, jak są świeże pomidory malinowe za 5zl, to taki sos wychodzi grosze. Nie mówię, że
  • Odpowiedz
@Fennrir frajer ja ze śmietnika za Lidlem mam za darmo
Plus stoję z koszykiem i proszę żeby ludzie mi napełniali i mam jedzenie za darmo przez cały rok
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Promilus:

Ostatnio dostałem bombonierkę z terminem "najlepiej spożyć do... 3 miesiące temu" xD Zjadłem całą i nadal była dobra.

Bo różnica między "najlepiej spożyć do" a "należy spożyć do" jest całkiem znacząca. Jest mnóstwo produktów które bez problemu można spożyć i kilka lat po terminie. Niestety wiele osób ma taką fiksację z tym związaną że dosłownie nie zjedzą danego produktu minutę po północy daty "przeterminowania".
  • Odpowiedz
@Fennrir: patrz co pisze przy terminie.

Najlepiej spożyć do: nic się nie stanie o ile nie przesadzisz
Należy spożyć do: lepiej nie ruszaj po terminie, no chyba że lubisz miec sraczkę
  • Odpowiedz
@Fennrir: eh te obniżki - można wmawiać sobie, że to jest to samo, co świeże z dostawy, ale to jak wmawianie że polonez to super auto i wcale się źle nie prowadzi, bo miało się 1500 złotych na samochód xD
Zleżałe przez kilkanaście dni mięsa, rozwodnione sałatki i oklapła zielenina.
O tym, że ten termin może być fest przekłamany, w zależności od tego gdzie taka paczka leżała (czy na wierzchu
  • Odpowiedz