Aktywne Wpisy

Często jak słyszę, że ktoś studiuje i pracuje to mam w głowie wyobrażenie, że jest na kierunku, na którym wystarczy obecność, albo nawet i nie, żeby zaliczyć większość przedmiotów i nie wymaga on pracy własnej. Wzięło się to stąd, że jak sam byłem na studiach, to pochłaniały one tyle pracy i wkładu własnego po godzinach, że dorzucenie do tego jeszcze pracy było moim zdaniem niemożliwe. A ci, którzy próbowali pracować, to albo

@Catmmando: Po co kłamiesz?
Plus stoję z koszykiem i proszę żeby ludzie mi napełniali i mam jedzenie za darmo przez cały rok
Komentarz usunięty przez autora
Bo różnica między "najlepiej spożyć do" a "należy spożyć do" jest całkiem znacząca. Jest mnóstwo produktów które bez problemu można spożyć i kilka lat po terminie. Niestety wiele osób ma taką fiksację z tym związaną że dosłownie nie zjedzą danego produktu minutę po północy daty "przeterminowania".
Dla trzech. Mówię że na pewno starczy na 3 dni, może nawet na 4
Najlepiej spożyć do: nic się nie stanie o ile nie przesadzisz
Należy spożyć do: lepiej nie ruszaj po terminie, no chyba że lubisz miec sraczkę
Zleżałe przez kilkanaście dni mięsa, rozwodnione sałatki i oklapła zielenina.
O tym, że ten termin może być fest przekłamany, w zależności od tego gdzie taka paczka leżała (czy na wierzchu