Wpis z mikrobloga

@mickpl: W sumie czemu takiego śmiecia? Rodzinne mieszkanko jest z wielkiej płyty, a na studiach mieszkałem w nowym budownictwie. Generalnie poza wyglądem zewnętrznym imo wielka płyta ma sporo plusów. Dobre rozkłady, często z oddzieloną kuchnią, duże tereny zielone (jednak teren był państwowy, a nie prywatny), grubsze ściany, które lepiej tłumią te niechciane dźwięki. Serio mieszkałem w nowym budownictwie na kilku mieszkaniach i ciągle słychać jak sąsiad dziewuche posuwa lub sztućce
  • Odpowiedz
@mookie: Dziewucha mieszkała w takim nowym budynku wewnątrz Bema. Bodajże na ostatnich szańcach ulica. Widok na mur i też wszystkie ściany popękane. Budynek oddany z tego co sprawdzałem w 2017 :D. Brat z drugiej strony kupił na psim polu. Nowe osiedle na kamieńskiego. Na ten moment sobie chwali, ale wypizdów tam straszny. Z tych wszystkich miejscówek to chyba najbardziej mi to osiedle Da Vinci podpasowało. Jakość w miarę okej, a
  • Odpowiedz
@mickpl: Mi się, np. bardzo dobrze żyje w starej płycie. Znam od lat wszystkich sąsiadów, mamy spokój w bloku, nie słyszę przez ścianę jak ktoś piernie a między blokami mam pięć razy więcej przestrzeni i dużo zieleni
  • Odpowiedz
Takich farmazonów jak wygłaszasz nie da się pozostawić bez komentarza, pleciesz, że rynek najmu będzie malał co jest oczywistym kłamstwem. Wraz ze wzrostem napięcia na wschodzie będzie co raz więcej migrantów z Ukrainy i innych okolic co napędza chęć na wynajem mieszkań. Średnie ceny wynajmu w zeszłym roku wzrosły o 16 procent (oczywiście ma tu też znaczenie inflacja) i średni czynsz jest już wyższy niż przed pandemia.
  • Odpowiedz
Takich farmazonów jak wygłaszasz nie da się pozostawić bez komentarza, pleciesz, że rynek najmu będzie malał co jest oczywistym kłamstwem. Wraz ze wzrostem napięcia na wschodzie będzie co raz więcej migrantów z Ukrainy i innych okolic co napędza chęć na wynajem mieszkań. Średnie ceny wynajmu w zeszłym roku wzrosły o 16 procent (oczywiście ma tu też znaczenie inflacja) i średni czynsz jest już wyższy niż przed pandemia.

@devorious: XD

Aaa
  • Odpowiedz