Wpis z mikrobloga

@Neko-chan51 Sposób na płeć dziecka? Ty chyba jesteś z tych co wierzą w to, że jedzenie bananów w ciąży da chłopca, a ząbek czosnku w pępku to doskonała antykoncepcja. Ciebie chyba z XVII wieki wyciągnęli.
@suqmadiq2ama: Moi rodzice mieli na szczęście #!$%@? w takie tematy, ale obaj bracia matki mają samych synów i po ich żonach widać, że chciałyby córkę. Jako dzieciak robiłam dla nich za coś w rodzaju lali, dostawałam sukienki i różne dziewczyńskie pierdoły. Nie bolało mnie to zbytnio bo byłam właśnie stereotypową "dziewczęcą" dziewczynką.

Współczuję dzieciakom które mają starych z takimi problemami, potem kończy się to srogimi daddy/mommy issues albo nieakceptowaniem swojej płci,
@suqmadiq2ama zawsze mam takie mieszane uczucia czytając tego typu posty (bo na ciążowych grupach czasem się podobne trafiają). Jak najbardziej rozumiem, że ktoś może mieć swoje preferencje, ale patrząc na to, ilu ludzi pragnie mieć dziecko i nie może, i chętnie by się z tą kobietą zamieniło miejscami...
Nie dalej jak parę tygodni temu moja dobra znajoma straciła ciążę, strasznie to przeżywają. Ja też straciłam pierwszą ciążę i wiem sama po sobie,