Wpis z mikrobloga

#motocykle
W czym jezdzimy zimą? T.j. co wpisać w google zeby jakąś nieprzepusczającą zimne powietrze rzecz zakrywającą równiez nogi zakupic?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@3brd: Kup kurtkę i spodnie przeciwdeszczowe. Nie przepuszczą deszczu i wiatru, łatwo się zakłada na normalne spodnie. Cena / jakość najlepiej wypada Rebelhorn
  • Odpowiedz
@bigger: Chodzi mi tylko i wylacznie o nogi w sumie, moto-koc brzmi ciekawie jak dokladnie wpisac w allegro? czy gdzieś tam? A glowe tez mi w ogole nie chodzi kask dobrze izoluje
  • Odpowiedz
@3brd: najważniejsze są ręce - jak nie masz handguardów, podgrzewanych manetek to ręce najbardziej obrywają. Jeśli Ci chodzi o coś podobnego jak jeżdżą na skuterach taki kocyk na nogi to na moto chyba czegoś takiego niema. Możesz jeździć w przeciwdeszczu, bo przeważnie jest słabo przewiewny albo w kurtce, a pod spód hardshella. Nogi to kalesonki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja jeździłem po prostu w zwykłych dżinsach
  • Odpowiedz
@3brd: jakbym miał blisko, to bym po prostu deszczak zakładał gumowy i tyle. Od zimnego wiatru ochroni i tyle. Jak chcesz coś więcej dokładać, to np. komin/kołnierz z windstopperem (lub inną pochodną membraną)
  • Odpowiedz
  • 0
@Krogalik oho... mamy eksperta. Byłem z takim kocem na elefanten treffen. I to nie skuterem.

Ale jak wiesz lepiej czym, gdzie i kiedy jezdze to gratulacje.

Czy muszę się pofatygować, wyciągnąć go , założyć na moto I zrobić zdjęcie żebyś przestał pisać bzdury o których nie masz pojęcia?
  • Odpowiedz
@3brd: Zajebiste to jest. Paskami do kiery/reszty nadwozia i elo. Ja sobie nawet wszylem nagnesy zeby do baku lapalo.

Do tego mufy z grzanymi manetkami , dobre buy zimowe (kupilem po taniosci w armyworld) i kominiarka arktyczna i mozesz doslownie przy -8 jechac w miare normalnie.
  • Odpowiedz
@bazibart: o kurde rzeczywiście. Jak odpaliłem stronę to szukałem po Honda, Kawasaki itp i tam same skutery były.
@bigger no spoko ziomuś zwracam honor, ale wyluzuj trochę xD Skąd mam wiedzieć gdzie jeździsz i z czym jak tylko napisałeś, że są wrzucając ogólnego linka do sklepu- @bazibart wrzucił konkret. Jak już będziesz robił to zdjęcie to z naleśnikiem lub garnkiem na głowie xD
  • Odpowiedz
  • 0
@3brd raczej będziesz jeździł przy dodatnich temperaturach? To może po prostu kup spodnie tekstylne, motocyklowe, one mają dwie podpinki, jedna blokuje wodę, wiatr, druga jest ocieplająca, nie potrzeba wtedy kalesonów.
A na dlonie, po prostu zimowe rękawice motocyklowe, przy temperaturach dodatnich wystarczą, bo raczej nie robisz więcej niż 50 km.

A pod moto kurtkę, bluza polarowa z zamkiem pod szyją, ale kołnierzem wysokim, albo arafatką owinąć szyję, tylko wtedy ograniczy trochę
  • Odpowiedz
@Hamza: Szkoda mi wozić spodnie i się przebierać co chwilę. Jak jadę w trasę to nakładam ale do pracy mam naprawdę blisko i szkoda czasu
  • Odpowiedz