Myślicie że jest opcja, żeby pracować w IT na pół etatu lub mniej? Jeśli tak, to na jakim stanowisku/technologii? Albo jak się wbić na freelance i czy to gra warta świeczki? :)
10 lat w korpo R&D here, kiedyś C/C++, potem PM, ale to ostatnie trudno robić na część etatu. A teraz jestem fulltime mama i szukam jakiejś odskoczni od bombelków na parę godzin w tygodniu, mogę się nauczyć czegokolwiek ;p
@ratty: ja zaniam ogarne w zespole Daily, jakiego taska trzeba zrobić, zapoznać się ze specyfikacją to mija z 4-5h zanim zaczne kod pisać... powodzenia w tłumaczeniu tego project managerowi że nic linii kodu nie napisałaś/eś
@CukrowyWykop: nie Nokia, północ Polski, ale u nas w korpo podobnie można wiele lat ściemniać :p seniorem na pewno nie jestem, bo szybko uciekłam z programowania w management, ale może mid. Z tym że myślałam raczej o zmianie technologii. Ogarniam bardziej „szeroko” niż „głęboko”.
@mjr_bien: To spoko opcja, nawet byłam kiedyś scrum masterką jeszcze rownolegle jako dev, mam na to certyfikaty cztery (pdk) ;p Tylko że raczej trzeba
Myślicie że jest opcja, żeby pracować w IT na pół etatu lub mniej? Jeśli tak, to na jakim stanowisku/technologii? Albo jak się wbić na freelance i czy to gra warta świeczki? :)
10 lat w korpo R&D here, kiedyś C/C++, potem PM, ale to ostatnie trudno robić na część etatu. A teraz jestem fulltime mama i szukam jakiejś odskoczni od bombelków na parę godzin w tygodniu, mogę się nauczyć czegokolwiek ;p
@sudety: Atek czy Astek?
Komentarz usunięty przez autora
@mjr_bien: takie rady to ja szanuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ratty: Nokia? jak tak to losowość, tam 10 lat to może być poziom juniora albo senior albo mid. Ale próbowac warto.
@mjr_bien: To spoko opcja, nawet byłam kiedyś scrum masterką jeszcze rownolegle jako dev, mam na to certyfikaty cztery (pdk) ;p Tylko że raczej trzeba