Wpis z mikrobloga

Użytkuję indukcję od ponad 8 lat i nie rozumiem argumentu, że ciężko sterować "ilością wydzielanego ciepła". Wiadomo, że kuchenka kuchence nie równa, ale każdą da się wyczuć.
@Eliade Indukcja.
Zalety:
- szybko podgrzejesz, ugotujesz, na gazie trwa to cholernie długo,
- bardzo łatwo utrzymać czystość, wystarczy przetrzeć po gotowaniu gładką płaszczyznę, nie brudzi ściany,

Jedyne wady:
- nie postawisz woka,
- nie opalisz cebuli,
- drogi prąd.
@elokompaniero: kto mówi że nie jest super do sprzątania jest fleja albo nie umie sprzątać ;)
ręcznik papierowy i płyn w5 przeciw tłuszczom i mam czyściutką kuchenkę. Ani śladu. Chyba że zostawiasz zabrudzoną kuchenkę a potem na takiej gotujesz i się brud pod garnkiem grzeje i przypala. Albo wykipi i tak zostawisz nie wycierając. Wtedy (a zdarzyło mi się parę razy) w5 do płyt grzewczych. Ja trenuję siłowo więc żrę wg