Aktywne Wpisy
klintoniusz +381
Kurła, z kim ja pracuję. Niby dość poważna instytucja, niby ludzie wykształceni na posadach, a jak przychodzi co do czego to wychodzi małomiasteczkowość i wieśniactwo. Do rzeczy. W piątek po godzinach mieliśmy integrację jakieś 20 km od miejsca pracy. Do roboty dojeżdżam 30 km, więc był to już dla mnie spory dystans od domu. Traf chciał, że wysypał mi się transport i musiałem pojechać autem, bo komunikacja na naszym zadupiu funkcjonuje beznadziejnie.
exori_vis +50
Po 5 latach kontraktorstwa w IT jako Java Developer nie dawałem już rady psychicznie - główny powód zmiany. Dzisiaj 1 dzień w pracy na UoP za lekko mniejszy hajs ale jako pracownik natywny i z pełnym pakietem benefitów w firmie produktowej. Miłego dnia :)
#pracait #korposwiat #pracbaza #programista15k #programowanie
#pracait #korposwiat #pracbaza #programista15k #programowanie
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #las #grzyby
A z anglikami to prawda, paskudne jedzenie
Kanie, rachonie..
@Kroledyp: I tak i nie. Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że Francuzi to biedaki, bo jedzą ślimaki, a w Azji insekty i robaki. Wiadomo, że kiedyś to było jedzenie biedoty, której zależało tylko na tym aby czymś zapchać żołądek w czasie nieurodzaju i głodu. Jednak teraz takie
@Samara__Morgan: Mój tata ostatnio odkrył tego grzyba. Rzeczywiście, jest bardzo smaczny, ale mam opory przed jedzeniem go xddd
@Kroledyp: większość dzisiejszych specjałów na świecie wywodzi się z biedy, bo, uwaga, kiedyś bieda była powszechna. Pizza? Zwykły placek z mąki z byle czym, co by chłop w polu z głodu nie padł. Tortille podobnie - szybkie, proste i tanie danie, w tym wypadku dla żołnierza. Francuskie ślimaki
@maegalcarwen: tylko że oni nie dostawali homara w sosie maślanym z koperkiem ;)
Komentarz usunięty przez moderatora