Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@juzwos: ale jesteś pewny że nie jest to poparte badaniami i opiniami lekarskimi? Czy tak ci się wydaje że 7 latek coś powiedział i wszyscy uwierzyli, czy tylko myślisz że tak bylo?
  • Odpowiedz
@juzwos: o ile w tym wieku nie będą mu podawać żadnych hormonów czy innych środków to chyba nic złego. Zapuści włosy, założy sukienkę i będzie dziewczynką. Potem jak stwierdzi, że jednak nie chce być dziewczynką to zetnie włosy i nic się nie stanie, a decyzja będzie jego.
  • Odpowiedz
@juzwos: nie pozwólcie dzieci chrzcić, niech same wybiorą sobie wiarę, gdy będą dorosłe!!! nie zabraniajcie dzieciom zmieniać płci, same wiedzą kim się czują, terapia hormonalna się im należy!!! ¯\_(ツ)_/¯

• Odpowiedz
Nie byłem chrzczony za dzieciaka. Rodzice czekali aż będę w stanie sam podjąć decyzję czy wierzę czy nie w Boga. Za namowami mojej babci (oczywiście wierzącej) oraz profitów wynikających ze chrztu (prezenty i wymarzony PSX) w wieku chyba 9 lat wziąłem chrzest.
Jak myślicie - ile razy w ostatnich 10 latach byłem w kościele i jak praktykującym katolikiem jestem? ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@juzwos mój brat za młodego mówił że jest gumką (taką do ścierania ołówka) czyli rodzice nie zaakceptowali jego wyboru i zabili w nim jego prawdziwą transpłciową tożsamość niebinarnej gumki (,)
  • Odpowiedz
nie za nieutwardzanie, tylko p---------e głupot sprzecznych z obecnym stanem wiedzy naukowej

@DziobakApokalipsy_: psychologowie nie są znani ze ścisłego trzymania się metody naukowej.

An international team of experts repeated 100 experiments published in top psychology journals and found that they could reproduce only 36% of original findings.

https://www.theguardian.com/science/2015/aug/27/study-delivers-bleak-verdict-on-validity-of-psychology-experiment-results
Jak mam ufać nauce w której 3/4 eksperymentów nie da się powtórzyć z takim samym wynikiem? Brzmi bardziej jak pseudonauka.
  • Odpowiedz