Aktywne Wpisy
thorgoth +220
Babka potrąca chłopaka na przejściu dla pieszych, przy doskonałej widoczność, na suchej jezdni w środku dnia a ludzie w komentarzach i tak piszą że jego wina, bo wszedł na przejście "zbyt pewnym krokiem". To że pieszy ma zamiar wejść na przejście widać dobre 3 sekundy wcześniej, mimo to baba zaczyna hamować dopiero jak już go trafiła.
Ręce opadają.
#stopcham #motoryzacja
Ręce opadają.
#stopcham #motoryzacja
enron +177
164 081,68 - 42,2 = 164 039,48
No i stało się. Wymiękłem. Ale nie poddałem się i ciągnąłem temat do końca, łamiąc 4 godziny. Dobre i to, poprawa o ponad 30 minut w stosunku do mojej porażki sprzed 5 lat (ʘ‿ʘ)
Pogoda masakryczna. Jak zaczynaliśmy, to jeszcze było znośnie - jakieś chmurki, wietrzyk... Po chwili chmury znikły, a Słońce zaczęło przypiekać na całego. Niby dało się żyć, cały
No i stało się. Wymiękłem. Ale nie poddałem się i ciągnąłem temat do końca, łamiąc 4 godziny. Dobre i to, poprawa o ponad 30 minut w stosunku do mojej porażki sprzed 5 lat (ʘ‿ʘ)
Pogoda masakryczna. Jak zaczynaliśmy, to jeszcze było znośnie - jakieś chmurki, wietrzyk... Po chwili chmury znikły, a Słońce zaczęło przypiekać na całego. Niby dało się żyć, cały
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Norwegia, swietna infrastruktura rowerowa w calym miescie, swietne sciezki rowerowe z oznakowaniem oraz brak kraweznikow. To za malo dla szanownego pana turdefrans wiec postanowil zawalic cala jezdnie.
Debile nie maja narodowosci.
#rower #pedalarze #stopcham
@Flaklypa: na gravelu i tak ubranego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@dymel: po prawej jest ddr, po lewej jest ddr. W sumie ponad 200km ddr w miescie o 30.000 populacji.
Sa liczniki rowerzystow, sa specjalne punkty napraw z nieukradzionymi pompkami i kluczami, mimo tych wszystkich udogodnien wjedzie ci taki pedalarz na droge dla samochodow i bedzie jechal srodkiem 30km/h.
@MojaPieknaRoslineczko: A czemu miałby się poruszać bokiem pasa przy dojeździe do ronda? Może chciałabyś go wyprzedzić na skrzyżowaniu albo jeszcze przed się wcisnąć XD
@MojaPieknaRoslineczko: A czemu miałby się poruszać bokiem pasa przy dojeździe do ronda? Może chciałabyś go wyprzedzić na skrzyżowaniu albo jeszcze przed się wcisnąć XD
Jak zdążyłeś tak szybko odpowiedzieć, skoro po
@Flaklypa: nie widać po prawej, a może tam ma zamiar jechać. Gdzie dokładnie to zdjęcie jest zrobione?
@dymel: zaraz się okaże, że op to taki granprimonako, że nie odróżnia drogi dla rowerów od chodnika
@Rinter: no nie wiem, moze na przyklad oznakowana i specjalnie przystosowana sciezka dla rowerow znajdujaca sie po obu stronach jezdni?
@damian_co_dalej: slowo klucz - kultura na drodze. Malo znane pedalarzom.
Ja przeciez tez moglbym jechac autem 15km/h przez cale miasto ale mam cos takiego jak godnosc i rozum wiec jade jak czlowiek, zeby nie uprzykrzac innym poruszania sie po drodze.
@KeepCalm: mowisz ze to dla zmylki powstawiali znaki i infrastrukture rowerowa?
@Flaklypa: jakie znaki? daj linka do street view to przynajmniej sąd mirkowy będzie miał na czym oprzeć wyrok
@edward-villin: ale nie mierz mnie swoja miara.
@edward-villin: ciezko powiedziec ale napewno ten sznur aut za mna bylby wdzieczny gdyby pedalarz jechal wyznaczona dla niego droga. Ja po ddr autem nie jezdze.
po drugiej stronie podobnie - była ścieżka, ale przebudowali ten przystanek autobusowy i już tam ścieżki nie ma
https://goo.gl/maps/Ft4Yv58Xzv8r1eqe7
widzę 15 lat w norwegii, ale nadal nawet nie ogarniasz jak się poruszać po swoim mieście xD
https://www.hamar.kommune.no/getfile.php/1376051-1301999447/Bilder/Hamar/Artikkelbilder/Organisasjonen/Kultur/Sykkelkart2011.pdf
Poza tym raczej nic nie było robione - infrastruktura idealnie pokrywa się z Twoją fotą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Im_from_alaska: Coś czuję, że ten wpis zaraz zniknie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xfin: wyobraz sobie ze w ciagu roku moglo sie wiele zmienic
I tu należy po tym wpisie przyznać opowi rację.
nie ma znaków + google maps pokazuje, że nie ma ścieżki + mapa na stronie miasta (nieważne czy z 2010 czy 1975 czy z 2021) mówi, że nie ma ścieżki + pokazuje, że jest tam wyznaczona specjalna strefa = gość na rowerze może jechać
Nie sortuje ryb bo mam uraz do tego zapachu po ostatniej wizycie u twojej mamy.
Sa znaki. Google maps jest z przed roku. Oficjalna strona miasta ma mape z 2011roku. Ale #!$%@? bamber z wypoku wie lepiej.
Jechalem spokojnie za nim, mama nauczyla mnie zeby ignorowac uposledzone jednostki.
Komentarz usunięty przez moderatora
@edward-villin: sluchaj, moze cie to zdziwic ale niektorzy maja wieksze ambicje od ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Im_from_alaska: to niech w korku stoi a nie tworzy sobie na chwile 2 pas :) Z niego taki sam użytkownik drogi jak z pieszego taki sam użytkownik ścieżki rowerowej. Tylko sie spróbuj przejsc sciezka to cie zabiją nawet jak by chodnik obok byl w remoncie.
@Flaklypa: Czyli ten rzekomy "problem" jest tylko w twojej głowie.