Wpis z mikrobloga

Ale nie jestem w stanie wmówić sobie, że gospodarka jest ważniejsza niż światopogląd. I nigdy z takim podejściem się nie zgodzę.

@Neubert: Ja mam zupełnie odwrotnie i uważam, że kwestie światopoglądowe powinny być zmarginalizowane. Na obecnym etapie trzeba się skupić na gospodarce, przedsiębiorczości i zamożności Polaków. Żeby 2 facetów mogło zrobić wesele to muszą mieć za co, a jak będą klepać biedę i nie bedzie co jeść, to kwestia religii,
  • Odpowiedz
Przecież Mentzen kilkukrotnie odpowiadał, że w programie Konfederacji nie ma punktu o batożeniu gejów, że nawet w jego 100 ustawach nic o tym nie ma, no ale niektórym nie przetłumaczysz.

@Jah00: a gdzie w programie PiS jest dyskryminacja osób LGBT i marnotrawstwo publicznych pieniędzy?
  • Odpowiedz
@kamil-kryszkiewicz: Weź pokaż mi Neuropka, który nieironicznie w ciągu ostatniego roku wrzucałby cokolwiek związanego z ćpunem - Jasiem Kapelą?

Zdradzę ci tajemnicę - ten człowiek jest jeszcze bardziej ułomny od Memcena.

Pozdrawiam cieplutko.
  • Odpowiedz
@Neubert: co jak co, ale troche identyfikuje się ze zdaniem Stanowskiego.

Sam od kilku wyborów głosowałem na różne twory Korwina, nawet czasem z sukcesem (identyfikowanym jako przekroczenie progu przez Mentzena).

Nie wiem skąd oni wywlekli te wszystkie analizy, że trzeba krzyczeć o żymianach/aborcji/lgbt/szczepionakch, żeby osiągnąć sukces. Jak sam Mentzen powiedział trafiają do młodych mężczyzn (w założeniach 40% i 5% kobiet - w rzeczywistości 10% mężczyzn i 2% kobiet). IMO tym sukcesem jest
  • Odpowiedz
  • 0
@kamil-kryszkiewicz Zart? Stano ora ludzi których neuropa za bardzo nie szanuje, Mai Stasko bardziej niz jakiegos Memtzela bo ona dziala na niekorzysc środowiska. Stano to gosc o lewicowych pogladach xD
  • Odpowiedz
Czym to się różni od tego, że Stano wyśmiewa się z FAME MMA a potem w kanale sportowym pokazane są 2 pierwsze walki i podpisana współpraca w przyłości?

@maryjuszpitagoras: no tym, ze stano to gość działający komercyjnie i nie mający mandatu społeczenego (albo się o niego ubiegający) do zmieniania polskiego prawa czy generalnie kraju?

Głosowanie na cynicznego polityka jest debilizmem, co tez stano opisał.
  • Odpowiedz
@Serghio: no tylko takie mandaty nie reprezentowałyby dobre poglądów ani sondaży na temat opinii na dane tematy na konrektnym obszarze. Miałbyś większość wybierającą gościa który jest 180 stopni od tego co chcesz a twój głos i pozostałe 49% idzie do kosza teoretycznie.
  • Odpowiedz
@iAmTS: A czy właśnie to nie jest przypadkiem demokracja? Skoro w danym okręgu wyborczym większość wybierze jedną osobę, która chce np. zmian gospodarczych w postaci obniżenia np. VAT do 22%, to niech się tak stanie, dlaczego mamy brać pod uwagę 49%, która głosowała na osobę, która na przykład nie chce takiej obniżki?
  • Odpowiedz
@Serghio: bo jak będzie typ p----------y i wygra to nie wstaniesz rano w tym samym miejscu. Poza tym demokracja ma polegać na jak dokładniejszej reprezentacji poglądów społeczeństwa w rządzie - oczywiście nie możemy robić tak żeby każdy mówił za siebie, więc trzeba tak wybierać zeby dokładnie to co chcemy i myślimy było odwzorowane. A nie zabawa wyścig na zasadzie - nas jest o 1 więcej więc morda w kubeł.

Potem
  • Odpowiedz
@iAmTS: No, ale przecież przy obecnej ordynacji wyborczej, jaki Lewica ma wpływ na to, aby przykładowo wprowadzić związki partnerskie? Nie ma żadnego wpływu. Działa właśnie zasada - "jest nas o 1 więcej". PiS ma większość i opozycja nie ma praktycznie żadnej mocy. To jest żaden argument.

Moim zdaniem powinno się zredukować liczbę posłów do liczby powiatów, czyli z 460 do 380. Jeden powiat - jeden poseł. Każdy powiat wybiera własnego
  • Odpowiedz
@iAmTS: Oczywiście, lepszy jest system, w którym mój oddany głos na kandydata A, przyczynia się do tego, że do Sejmu wchodzi kandydat B, mimo, że tego samego ugrupowania to kandydat, który ma już całkiem inny pogląd np. na jakąś sprawę albo po prostu jest głupi. Od demokracji powinno się oczekiwać wydaje mi się, że czegoś innego.
  • Odpowiedz