Wpis z mikrobloga

@Neubert: Ja wiem, że przekaz Korwina jest fatalny, ale gdzie w programie oni mają zapisane, że inwalidów należy zamykać w piwnicach, baby mają być średnio mniej inteligentne, Putin ma być carem Polski itd...?
Oczywiście Mennitza powinien powiedzieć coś w stylu, że Korwin p------i kocopoły, ale historia pokazuje, że wszystkie projekty, które chciały robić unie polityki realnej bez Korwina szybko przepadały.
  • Odpowiedz
Czyli podatki i czemu neuropki nie krzyczą. Bo Stano nie przerywał bo sie zgadza w wielu tematach i nie potrzebuje wypunktowania

@slomky: Co lepsze, ja też w wielu gospodarczych postulatach zgadzam się z Konfederacją i uważam, że ich spojrzenie na gospodarkę jest w wielu aspektach warte wzięcia pod uwagę. Tak samo uważam o Lewicy i sądzę, że miewają przebłyski i trafnie opisują problemy, z którymi muszą borykać się współcześnie żyjący
  • Odpowiedz
ale gdzie w programie oni mają zapisane, że inwalidów należy zamykać w piwnicach, baby mają być średnio mniej inteligentne, Putin ma być carem Polski itd...?

@ebismolarek: Nigdzie, bo Konfederacja nie ma żadnego programu.
  • Odpowiedz
Ja wiem, że przekaz Korwina jest fatalny, ale gdzie w programie oni mają zapisane, że inwalidów należy zamykać w piwnicach, baby mają być średnio mniej inteligentne, Putin ma być carem Polski itd...?

@ebismolarek: Ale tu nie chodzi o to, co mają zapisane w programie, tylko co rzeczywiście mówili/mówią ich przedstawiciele.
  • Odpowiedz
@Neubert: Co ciekawe w momencie gdy zadzwoniły kuce i zaczęły się żarciki o stupkach lewaczek, o tym że lewak jest jak krokodyl czyli generalnie prawicowy circlejerk, to sam program stał się okropnie cringowy, co było widać nawet po Stanowskim.

Ale właśnie wtedy Sławek się przebudził jakby z marazmu i zaczął w końcu odpowiadać zdaniami wielokrotnie złożonymi, a nie jak to było w przypadku spraw światopoglądowych, kiedy odburkiwał coś jednym zdaniem
  • Odpowiedz
Zarzuca politykowi, że jest cyniczny i hipokrytą skoro głosi niektóre poglądy, aby zdobyć poparcie. Czym to się różni od tego, że Stano wyśmiewa się z FAME MMA a potem w kanale sportowym pokazane są 2 pierwsze walki i podpisana współpraca w przyłości? Jeden walczy o popracie bo powiedzenie geje są bee to zyskuje 3%, które pozwoli mu dostać się do sejmu i moze w przyłości móc publicznie w sejmie podjąć temat i
  • Odpowiedz
@Neubert: W gruncie rzeczy cała sytuacja odnosi się do tego, że przedstawiony problem nie występowałby, gdyby istniały jednomandatowe okręgi wyborcze. Nikt nie musiałby się martwić, że głos oddany na Mentzena jednocześnie powodowałby, że jakiś inny oszołom z Konfederacji wejdzie do Sejmu.
  • Odpowiedz
@spere: może faktycznie źle to zabrzmiało. Chociaż z drugiej strony troche inna pozycja. Ktoś kto chce się dostać musi mówic politycznie poprawnie a Ci co sa juz w sejmie w sumie cokolwiek bo za X lat i tak nikt nie bedzie pamiętał wiec sondażów sobie raczej nie popsuje. Powiedz mi w takim razie co musi mówić polityk, aby było prawdą w 100% i zdobył poparcie, które pozwoli wejsc do sejmu?
  • Odpowiedz
@Neubert: Przecież Mentzen kilkukrotnie odpowiadał, że w programie Konfederacji nie ma punktu o batożeniu gejów, że nawet w jego 100 ustawach nic o tym nie ma, no ale niektórym nie przetłumaczysz.
  • Odpowiedz
@venividi: Mentzen p--------y z wypiekami na mordzie o stópkach lewaczek był chyba najżałośniejszym momentem programu. Nie wiem jak kuce mogą mieć pretensje do Stano że zadawał Sławkowi "złe" pytania podczas gdy sami zarzucili taki cringe.
  • Odpowiedz
gdzie w programie

@ebismolarek: w czym? xD
masz dostęp do tego legendarnego rzetelnego programu gospodarczego partii dla której najważniejsza jest gospodarka wraz ze źródłami finansowania?
  • Odpowiedz
@Deska_o0: gdzie źródła finansowania PiSu, PO, itd...?
Ja wiem, że dla takich jak ty konfederacja obecnie rządzi i nie ma programu, ale wymagaj też od innych mniejszych partii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
gdzie źródła finansowania PiSu, PO, itd...?

@ebismolarek: a kiedy któraś z tych partii mówiła że jest ekspertem od gospodarki i jest dla nich najważniejsza?

Ja wiem, że dla takich jak ty konfederacja obecnie rządzi i nie ma
  • Odpowiedz