Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2747
Mirki! Jako, że coraz więcej z was ma możliwość zapisania się na szczepienie przeciwko covid-19 pamiętajcie, że wykop nie jest reprezentatywnym odzwierciedleniem opinii społeczeństwa i to, że szurskie i antyszczepionkowe opinie słychać tu tak głośno, to nie znaczy, że ludzi o takich poglądach jest tylu w rzeczywistości. Niech zwycięży zdrowy rozsądek i nauka, zaszczepmy się wszyscy na pochybel niedouczonym baranom!

#koronawirus #covid #szczepienia #nauka
  • 255
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@MichelDeProteina: Szczepienia na COVID-19. Ilu Polaków chce się zaszczepić? Obecnie 54 proc. osób deklaruje, że chce skorzystać ze szczepionki przeciwko COVID-19 (zsumowane odpowiedzi "zdecydowanie tak" i "raczej tak").
  • Odpowiedz
@MichelDeProteina: szury dominują, bo ludziom ręce opadają jak mają z nimi tu dyskutować, więc "covidianie" siedzą cicho, w tym ja. Żeby obalić jeden "argument" szura potrzebujesz kilku godzin szukania prac naukowych, artykułów, książek, musisz to przeczytać, wyciągnąć wnioski, dane, wykresy, procenty, tabele. A szur przyjdzie, powie, że chcą doprowadzić do upadku własności prywatnej przez potężnego wirusa i deal with it
  • Odpowiedz
  • 34
@MichelDeProteina: Jakby wykop był reprezentatywnym odzwierciedleniem społeczeństwa, to Konfederacja miałaby teraz samodzielną większość w Sejmie, a PiS musiałby się martwić, czy przekroczy próg
  • Odpowiedz
@ItsFine: nie, nie jest. Ja się osobiście nie czuję zagrożony tym wirusem, nie boję się zachorować i nie widzę potrzeby szczepienia się na tym etapie mojego życia.
  • Odpowiedz
@Krupier: Jak nie przyjmą Cię do szpitala z powodu zawału, bo wszystkie łóżka zajęte przez COVID'owych pacjentów to może w końcu zaczniesz myśleć. Tylko że wtedy już będzie za późno. Brak wyobraźni i empatii to chyba warunek konieczny do zostania szurem.
  • Odpowiedz
Żeby obalić jeden "argument" szura potrzebujesz kilku godzin szukania prac naukowych, artykułów, książek, musisz to przeczytać, wyciągnąć wnioski, dane, wykresy, procenty, tabele.

@papaj_21_37: Poglądy szura, składają się z sieci takich "argumentów". Zazwyczaj obalenie każdego z osobna zajmuje mało czasu, ale gdy to zrobisz, szur natychmiast odpina go od sieci i chwyta się pozostałych. Gdy wrócisz do rozmowy za jakiś czas, okazuje się że obalone już argumenty wróciły do sieci.
  • Odpowiedz
@Krupier: wczoraj widziałem jak wyzywano kogoś od szura bo wolał się szczepić JJ zamiast tymi dwudawkowymi, ludzie już kompletnie odlecieli i termin szur dołączył do grona takich terminów jak lewak, prawak, symetrysta - terminy nadużywane bez jakiegokolwiek znaczenia.
  • Odpowiedz
Jak nie przyjmą Cię do szpitala z powodu zawału, bo wszystkie łóżka zajęte przez COVID'owych pacjentów to może w końcu zaczniesz myśleć.

@ItsFine: och, a co powiesz ludziom, którym odwołano zabiegi bo trzeba było do szpitali przyjąć bezobjawowych covidowców? Co powiesz rodzinom, którym tacy bliscy zmarli?

Nie odwołuj się do argumentów emocjonalnych bo bardzo łatwo jest
  • Odpowiedz