Wpis z mikrobloga

@Pit1337 śmiejesz się a właśnie tyle lub więcej lat doświadczenia z Windowsem mają narzekacze, oni mają za sobą ten próg wejścia na Windows i wszystkie jego z-----e mechanizmy mają zinternalizowane tak że jakiekolwiek inne podejście, nawet obiektywnie lepsze, jest uznawane za wadę i "1:0 dla Windows".
  • Odpowiedz
@hitherto: Oczywiście że tak jest. Ale ja nikomu nie polecam linuxa, jeśli jest dla ciebie to najpewniej już sam o tym wiesz. A wszystkim normickim znajomym polecam Maca, najlepiej używkę MacBooka Aira.
  • Odpowiedz
śmieszne że to otagowałeś w ten sposób biorąc pod uwagę że 99% infrastruktury IT działa na linuksach.

@forkbomb: śmieszne jest też to, że Zawinski odwołał swoje słowa już w 2000 roku, gdzie powiedział, że wiele się w linuksie zmieniło i używa go jako swojego głównego systemu.

Czyli mija już 21 lat odkąd autor tego cytatu się z nim przestał zgadzać, a dalej ludzie go postują i się pod tym klepią
  • Odpowiedz
Czy może uważasz, że skanowanie plików po wifi na drukarce Brother DCP- J315W jest codziennym zadaniem każdego użytkownika linuxa, absolutnie kluczowym do oceny systemu?

@TenTypZez: hurr durr jak smiesz uzywac linuxa zgodnie ze swoimi potrzebami i jeszcze oczekiwac ze to bedzie dzialac poprawnie XDD
  • Odpowiedz
chyba nie do końca rozumiesz sens obu zdań ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@bruuh: no raczej że nie rozumiem, jak się nie napisze Windows Server to ciężko zgadnąć że o to chodzi, bo brzmi to zdanie jakby dotyczyło linucha na serwerach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mam wszystko aktualne

@kidi1: wychodzi na to że nie masz

miały być szybko i bez kombinowania?

@kidi1: już ci pisałem że skoro zaznaczenie checkboxa to kombinowanie odpuść linuxa i maca, nie poradzisz sobie
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Mam akualizować sterowniki do gry sprzed kilkunastu lat? Zaznaczyłem chceckboxa i teraz karzesz mi aktualizować sterowniki- to jest kombinowanie. W10 wygrał bo grę po prostu uruchamiam.
  • Odpowiedz
@arysto2011: https://www.jwz.org/doc/linux.html

a mimo to autor nadal wolał korzystać z linuksa niż z windowsa ¯\_(ツ)_/¯

ten cytat jest tak samo wyeksploatowany jak ten z Gatesem i ilością pamięci - ktoś coś gdzieś usłyszał, hoax poszedł na neta i dzisiaj przywołuje się jedną wypowiedź sprzed ponad 20 lat, na dodatek sprostowaną i to na korzyść systemu, któremu niby chce się dopiec
aegypius - @arysto2011: https://www.jwz.org/doc/linux.html

a mimo to autor nadal w...

źródło: comment_1620059863EgAfMS9jJHtTdHNMupnYXt.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kidi1: no wiadomo, windows lepszy bo sterowniki już poinstalowales wcześniej a w beznadziejnym Linuxie tego nie zrobiłeś i musiałbyś nad tym spędzić z pół roku skoro zaznaczenie checkboxa to kombinowanie
Bezapelacyjnie wygrywa niestabilny, zawieszający się i śledzący każdy ruch windows xd
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Nie wiem czy wiesz, w W10 sterowniki do grafiki instalują się same jeśli istnieją. W GTAIII mogę zagrać nawet bez tych sterowników. Uparłeś się, że nazwałem kliknięcie checkboxa kombinowaniem a okazuje się, że to nic nie daje. Kombinowaniem nazwałem wszystko co trzeba zrobić aby w to zagrać. Rozumiem aktualizowanie sterowników do nowego tytułu, ale żeby na najnowszym Kubuntu z tego roku aktualizować sterowniki dla gry sprzed kilkunastu lat? Żart.
  • Odpowiedz