Wpis z mikrobloga

@kidi1: A kto tak powiedział? Czy może uważasz, że skanowanie plików po wifi na drukarce Brother DCP- J315W jest codziennym zadaniem każdego użytkownika linuxa, absolutnie kluczowym do oceny systemu? Niewykluczone, że akurat do tej drukarki producent nie dostarczył sterowników. Tak samo jak wiele rzeczy na windowsie działą zdecydowanie gorzej ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@ly000: No system dobierasz pod to, co chcesz robić. Jak masz bardzo specyficzne wymagania, to jasne, znajdziesz takie, które na linuxie są gorzej obsługiwane, ale tak samo działa to w drugą stronę. W codziennym użytku już jest różnie. Ale cały czas przekonujesz mnie, żę KDE jest złe, a nie linux, a zgodziłem się w tej kwestii już kilka wpisów temu xD

Tu kolejna zaleta linuxa - masz inne gui do
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Najpierw trzeba tego Protona zainstalować i skonfigurować a to już jest kombinowanie, nie muszę tego robić na W10. Nagle się zrobił wynik 2:2. Kontynuujmy więc. Soft do myszy Razer Abbyssus 2. Cała instalacja polega na wpięciu myszy pod USB. Mamy 3:1 dla W10
  • Odpowiedz
Najpierw trzeba tego Protona zainstalować i skonfigurować a to już jest kombinowanie, nie muszę tego robić na W10.

@kidi1: Też nie musisz, znowu powielasz jakieś legendy sprzed 5 lat xd

Nagle się zrobił wynik
  • Odpowiedz
@Deska_o0: No wskaż, co trzeba kliknąć żeby przez Protona odpalić grę ze steama albo origin. O innych platformach też pisałem. Pokaż jakie to proste i udowodnij, że zrobisz to szybciej.
  • Odpowiedz
Jesteście lamusy i tyle. Wystarczy spędzić 5 lat w terminalu dłubiąc przy Arch Linuxie i już próg wejścia za wami.

BTW. Używam Archa od 10 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kanapeczka_z_kanapa: chyba nie do końca rozumiesz sens obu zdań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
do codziennego użytkowania tylko windows/macos, ale skonfigurowanie czegokolwiek na windows server to dno, porażka i 5 metrów mułu, tylko linux
  • Odpowiedz