@FejsFak: sukces chłopskiego rozumu nad inżynierami z wykopu, to już 4 stopień w prawie 2 tygodnie. Jeszcze tylko miesiąc betonowania i schody zalane
XD
Swoją drogą, Co ma na celu próba obciążenia pierwszego stopnia prócz marnowania czasu? po zakończeniu robót na 6-7 stopniu z chęcią bym to zobaczył. Poza tym nikt nie mówił, że schody p-------ą, tylko problem z murem pojawi się w trakcie
Obejrzałem film i kurła to nie jest bait. Facet serio to wszystko robi. Wziął do siebie krytykę i przeżywa. Dziwny koleś, niby wie najlepiej i jest zdeterminowany żeby udowodnić swoją rację a jednocześnie jakieś tam wnioski wyciągnął.
@FejsFak: na moje oko Twoje rozwiązanie wzmocni ścianę(nie za mocno ale jednak), ale drgań się nie pozbędziesz, schody oczywiscie sie nie zawala podobnie jak budynek- jezełi ta ściana obciążona jest stropem na całej długości. Projekt fajny, ale dużo błędów które popełniłeś wychodzi później na tynku. Łączenie mur - stopień będzie mocno popękane. Co do zastosowania obicązenia statycznego - oczywiście nie odpowiada one dynamicznemu ale - to tylko schody a nie
@FejsFak: pierwszy stopień mówili że raczej będzie się trzymał. Jebniecie miało być chyba na 4 stopniu co sam op na filmie dzisiaj przyznał, że wszystko lata XD
@gorszy_koniec_ukladu_pokarmowego: Fakt, mój błąd bo nie sprecyzowałem. Chodziło mi o to, że nikt, kto merytorycznie opisywał, co może się wydarzyć. Wiele osób z branży mówiło o spękaniach tynku i ściany nośnej, uginaniu się stopni w wyniku drgań. OP na początku szedł na łatwiznę i każdy to punktował
#iran Ciekawe kto załatwił samolocik - pewnie Sikorski. Ale byłoby zesranie jakby stado celebrytów zostało zestrzelonych, chyba na wawelu by ich pochowano
Mam straszne problemy z zasypianiem. Nie mam o czym myśleć przed snem żeby było to angażujące. O czym Wy myślicie? Bo ze mną coś nie tak się porobiło i nie umiem ani marzyć ani śnić, może mam za nudne żyćko ostatnio czy co xd #dobranoc #sen #sny #zdrowie #depresja #bezsennosc
@Sok_z_zuka: jak on tam mieszka, to co nie może sobie po domu w klapach chodzić?
źródło: comment_1617910551st6Zr0PRK60dAjYDKt4usl.jpg
PobierzSwoją drogą, Co ma na celu próba obciążenia pierwszego stopnia prócz marnowania czasu? po zakończeniu robót na 6-7 stopniu z chęcią bym to zobaczył. Poza tym nikt nie mówił, że schody p-------ą, tylko problem z murem pojawi się w trakcie
No i brawo, to jest to co pisałem :)
https://www.wykop.pl/wpis/56711727/dobra-bo-szkoda-calego-dnia-a-mi-ten-cement-jest-p/#comment-201876941
Co do zastosowania obicązenia statycznego - oczywiście nie odpowiada one dynamicznemu ale - to tylko schody a nie
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1617912285IhWmGLQBk62MawO7wK1Bc5.jpg
Pobierz@zsuiram2: taaaa, nikt nigdy...