Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +35

roman-swoboda +193
Mirki i Mirabelki dziękuję wszystkim za szeroki odzew. Odnalazła się pieczarka i przyczepka. Dziś przed północą była już w garażu. Wygląda na to, że nic nie jest uszkodzone. Znalazła się pod lasem prawie 40km od domu, z pustym bakiem, daleko od jakichkolwiek zabudowań i głównych dróg. Mam nadzieję, że ten co się na nią połasił musiał przejść pieszo całą drogę sam.
źródło: 50f2f08e90e34dd3d622d38d48f107d95423c524e7e4198610f62a6bef43b772,w300h194
Pobierz

Dziecko nie wsiądzie w samochód i nie pojedzie autem.
Zamiast 15 min przejażdżki ma 30-45 min trasę autobusem podmiejskim (bo autobus musi oblecieć wszystkie wsie po drodze bo inaczej kurs by się nie opłacał). Potem jeszcze 10-15 min komunikacją miejską, a nie liczę nawet czasu na przesiadki które
Pamiętam jak w liceum w powiatowym pytali mnie czy gdzieś trenuję, że tak dobrze gram. Pytanie wydało mi się dziwne, bo na wsi jakbyś coś trenował, to znaczy
Ludzie chyba mylą polską wieś z wsią w Szwajcarii, gdzie rzeczywiście wszystko działa spox i jest jakaś tam idylla
a w Polsce wieś to
ZAMIENIĘ DOM 4 SYPIALNIE 2020, 10 minut od miasta, sauna, fotowoltaika, taras zadaszony, działka 40 arów, ogród kostka pompa ciepła gruntowa pełna automatyka garaż z kanałem i warsztatem NA MIESZKANIE W BLOKU, tam mój syn będzie szczęśliwszy
( ͡º ͜ʖ͡º)
Podstawówka i gimnazjum:
- brak wyboru szkoły
- większość szkoły patola (brak sensownych znajomych)
- brak jakichkolwiek zajęć pozalekcyjnych poza graniem w piłkę, ale to było dla tych co się przygotowywali do zawodów
- niski
no i oczywiście żadnych dzieci xD gdybym kiedykolwiek je planowała, tez bym wolała siedzieć w mieście, ale że nie planuję to mogę sobie pozwolić na planowanie życia na podmiejskiej wsi ( ͡° ͜ʖ ͡°)