Aktywne Wpisy

lukasj +234
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
CenturionWodka +242
A wy sie smialiście z ukrainy że cwaniactwo, łapówkarstwo, przekręty i korupcja xD #kpo

W praktyce czesto wyglada to tak ze rodzice siedza wtedy sami na wielkim metrazu, emerytura nizsza niz pensja, a sprobuj to ogrzac... Zaczyna sie odcinanie na zime nieuzywanych pomieszczen oraz taktyka "po co termostat na 22, dam na 18 i drugi sweter ubieramy, albo
Moje rodzinna wieś ok. 3000 mieszkańców. 20 km od Mińska Mazowieckiego - 25 min samochodem, 35 min autobusem. 50 km od Warszawy - 45 minut samochodem, 1h autobusem. 10 minut do autostrady A2. Autobusy co paręnaście minut. Masz tu w zasadzie wszystko: markety, sklepy, piekarnie, ośrodek zdrowia, apteki, bank, poczta, sklepy budowlane, szkoła, zajęcia dodatkowe, hala sportowa, place zabaw, orlik, siłownie, orlen
@Jebecca: Pod tym wpisem się zebrało tyle contentu, że jutro robię vol.2. Trzeba stłamsić kontrofensywę wieśentuzjastów w zarodku xD.
Kilka słów ode mnie - trzeba rozróżnić wieś w aglomeracji dużego miasta, gdzie jest komunikacja podmiejska albo nawet dworzec PKP, bo wtedy czas dojazdu jest taki sam / niewiele dłuższy od tego w mieście. Jednakże - polecam sobie zerknąć na mapę chociażby