Aktywne Wpisy

tesknilam_ +772
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +753
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Ale tak sobie myśle - skoro tak lekką ręką wydają pieniądze, to może jest szansa pierwszy raz w życiu coś otrzymać? Ogólnie od czego zacząć żeby rzeczywiście znaleźć dotacje na rozwój - ale serio na rozwój - tj nowy projekt związany z IT/oprogramowaniem oraz makerting i reklama dla tego? Status: mikro firma w formie spółki z o.o. poniżej 5 lat na rynku zatrudniająca 0 (słownie zero) osób.
Czy raczej nierealne skoro nie jestem synem żadnego polityka? ¯\(ツ)/¯
#kpo #wlasnafirma #biznes #dotacje #dotacjeunijne
@milosh345: Właśnie o to chodzi kolego. O puste cyferki w rosnącym PKB, dewaluację długu i budowę majątku tych którzy są najbliżej źródła pustego pieniądza (gdy jeszcze ma jakąś wartość)
Komentarz usunięty przez autora
na jednoosobowej spzoo musi płacić ZUS, CIT oraz PIT (zapewne też jest VATowcem), więc w 2025 - nawet jeśli jest to optymalizacja podatkowa - to po prostu nic nie znacząca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- dodatkowe punkty we wnioskach dla kobiet, oraz programy dedykowane tylko kobietom, czyli masz łatwiejszy dostęp do tej kasy za samo posiadanie tzipy xD
- są to środki prawie w każdym programie dla BEZROBOTNYCH, czyli jak ktoś jest etatowcem jebiącym w Januszexie w okolicy minimalnej i ma pomysł na biznes, chciałby go spróbować, to nie dostanie tych
Oni:
“Prosze oto jacht z kpo, helikopter tez moze byc, odrzutowiec tez sie znajdzie”
https://www.parp.gov.pl/component/grants/grants/platformy-startowe-dla-nowych-pomyslow-1