Wpis z mikrobloga

@marcinpodlas8 są wsie, które nie mają komunikacji, ale są 3 km od najbliższego miasteczka, a kilkadziesiąt od większych miast. Niektórym to wystarczy. Poza tym, jak ktoś mieszka na wsi i mu się tam podoba, to nie ma sensu z taką osobą dyskutować. To nie jest tak, że ty masz rację i koniec.
  • Odpowiedz
@marcinpodlas8: IMO, dużo osób, które znam miało wybór, bo rodzice dopiero w którymś momencie mieli hajsy na dom i przeprowadzkę za miasto, i pytali dzieci, co oni na to. Zostawili też mieszkanie w mieście pod wynajem lub opcję, że dziecko będzie tam samo mieszkać po 18. I to jest super postawa rodziców.
Kolejna, to jest ogarnięcie auta po 18 - moje kuzynki dostały samochód od rodziców na spółkę, żeby jeździć
  • Odpowiedz
@marcinpodlas8 amen. Mieszkałem na wsi z przykładów tutaj. 100domkow, 30min do miasta 20k. Dramat. Wszytko się zgadza

Mnie najbardziej śmieszą ludzie, którzy nigdy na wsi nie mieszkali (tacy nowobogaccy) i na coś ich tam stać ale nie na przedmieścia wiec kupują działkę 20km od miasta nie wiedząc nawet co to znaczy.

Przykładem byli rodzice mojej ex-różowej. Całe życie w mieście i na lvl50 wieś. I to p**e, że spokój, praszki
  • Odpowiedz
Domyślam się, że mój przykład nie jest typowy, ale uważam, że teraz coraz więcej zawodów, w których liczy się praca poza szkołą, a nie kucie w jakiekolwiek szkole właściwie. Jeszcze może w branży IT jest luz, bo się można uczyć z chaty online. Ale w takich nowych zawodach często potrzeba kontaktów i możliwości, jakie daje miasto
  • Odpowiedz
@ProResHq: Jak mieli wybór to super, ale wiele osób jednak nie było pytanych o zdanie a potem wielkie zdziwienie czemu dziecko ma pretensje do rodzica i kompleksy z powodu mieszkania na wsi
  • Odpowiedz
Mieszkałem wiekszosc zycia na wsi w sumie teraz tez ale mam blisko miasta.i moim zdaniem naprawde jest lepiej niz w miescie xD wiekszosc znajomych ze wsi ma takie samo zdanie :,p
  • Odpowiedz
Uwielbiam argumenty mojej babci, która całe życie na jednej wsi mieszkała, ze przecież czyste powietrze tam maja a nie taki smog jak w tym moim mieście. A przecież tak ładnie z widocznie na góry. I nie dociera, ze ja lubię miejski krajobraz z kamieniczkami i wieżowcami. A to czyste powietrze? Tsa... w lecie zapach g*wna, bo rolnicy pola użyźniają a w zimie palą w piecach byle czym ludzie i się od tego
  • Odpowiedz
@marcinpodlas8: Wsm wszystko zależy od położenia wsi, do miasta mam 10-15 minut autem, za znajomymi jest może wiekszy problem bo mi np. osoby z wioski nie bardzo odpowiadały, oczywiście z wyjątkami. No ale takich osób jak ja jest więcej więc w promieniu 10 kilometrów mam wiele świetnych znajomych bez wiejskiej mentalności. Z zajęciami nigdy też nie było problemu, mamy klub piłkarski, bardzo fajną siłownię, zespoły taneczne, wioskę obok orlik i
  • Odpowiedz