Wpis z mikrobloga

W przedstawionych przez siebie "dowodach" nie wskazał śmiejących się także mężczyzn, ale same kobiety. Nawet tytuł znaleziska o tym mówi. Po co w to brniesz?

@ziumbalapl: Którego znaleziska? Było ich dwa czy trzy. Piszemy o wpisie na mirko - https://www.wykop.pl/wpis/56429825/kobiety-smieja-sie-z-samobojstwa-mezczyzny-jak-wid/ do czego odnosi się pytanie OPa
Gdzie w tytule masz, że same kobiety?
Po co sam w to brniesz? - Pijesz? Nie pisz. XD
  • Odpowiedz
tu manipulacja

@LewCyzud: Czemu pytasz mnie? Nie jestem z moderacji. Tak jak napisałem, nie jest to informacja nieprawdziwa. Jest częściowo prawdziwa, bo równie dobrze dać w tytule, że mężczyźni śmieją się z jego śmierci, ale nie o to tu chodzi.
  • Odpowiedz
no bez kitu. Ile jeszcze będziecie zaprzeczać pewnym faktom?

A fakty są takie, że już od pewnego czasu obserwujemy na wykopie antykobiecą krucjatę przegrywów. Objawia się ona tworzeniem fałszywej narracji o "złych kobietach prześladujących mężczyzn" i ma na celu racjonalizację swoich uprzedzeń do płci żeńskiej. O żadną troskę o mężczyzn tutaj nie chodzi, proszę tutaj nie ściemniać ludziom w żywe oczy.

@waro: my obserwujemy? To ilu was tam jest? I
  • Odpowiedz
Nie, treści mizoginskich jest o wiele, wiele więcej, niż mizoandrycznych. Pisałem o tym TUTAJ

@ziumbalapl: Możliwe na wykopie, nie przeczę. "Tu każdy może znaleźć, co chce" - to powinien być slogan do łapania nowych użytkowników na wykop pl.

Później przeczytam, co wrzuciłeś. Sobota wieczór, ściana tekstu - "to trzeba na spokojnie." ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale wciąż nie napisałeś, o którym wpisie czy znalezisku w temacie
  • Odpowiedz
Nie potrzebujesz do tego aż tyle czasu, przeczytanie tego tekstu zajmie dwie minuty. Nie ma powodu, by odkładać na później, a jednak chciałbym żebys się odniósł.

@ziumbalapl: przeczytanie zajmie chwilę. Ale potrzebuję, by się skupić na nim, jak i na odnośnikach w nim zawartych, by samemu wyrobić zdanie w tej kwestii. Chyba, że po prostu chcesz ogólnikową albo śmieszkową/niepoważną wypowiedź typu: "Oh nie, to straszne. Jak ci podli (ktoś tam)
  • Odpowiedz
przeczytanie zajmie chwilę

@PonuryKos123: Odpisujesz, więc jak widać masz czas.

Jak ci podli (ktoś tam) mogą tak pisać. Trzeba wypalić ten rak do gołej ziemi, winnych zakuć w pręgierz i publicznie ośmieszyć

Wolałbym bez kpin. Jestem przeciwnikiem zamordyzmu.
  • Odpowiedz
Odpisujesz, więc jak widać masz czas.

Jak ci podli (ktoś tam) mogą tak pisać. Trzeba wypalić ten rak do gołej ziemi, winnych zakuć w pręgierz i publicznie ośmieszyć

@ziumbalapl: odpisuję, bo to zajmuje tylko chwilę, gdy podejdę do komputera.

Wolałbym bez kpin. Jestem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@metalowy_pasterz: nie dziwi mnie, że to usunięto i pewnie nie tylko ze względu na treść wpisu, ale i przez to co się w komentarzach odwalało. No chyba, że ktoś widzi jakąś wyjątkową wartość w trzymaniu w gorących wpisu, w którym co chwilę ktoś pisał jakby to nie napierd*lał wszystkie kobiety profilaktycznie
  • Odpowiedz
@PonuryKos123:

Skoro był o kobietach, to skupiał się na kobietach.

No właśnie o to chodzi. Znalezisko nie powinno być tylko o kobietach, podczas gdy mężczyźni robili to samo. Takie znalezisko, z takim tytułem miałoby prawo bytu tylko wtedy, gdyby kobiety stanowiłyby zdecydowaną większość.
  • Odpowiedz
No właśnie o to chodzi. Znalezisko nie powinno być tylko o kobietach, podczas gdy mężczyźni robili to samo. Takie znalezisko, z takim tytułem miałoby prawo bytu tylko wtedy, gdyby kobiety stanowiłyby zdecydowaną większość.

@TeBerry: Pełna zgoda. Nie powinno być tylko o kobietach, zwłaszcza że dużo kobiet zwalczało te dzbanice z obrazka.

Ale niepomiernie mnie zirytowała hipokryzja ze strony moderacji, stąd moje dzisiejsze wyjątkowe odpalenie w tym temacie. W sumie chyba
  • Odpowiedz