Wpis z mikrobloga

@n1troo: w bateriach spadek jest płynny od 1.6 do 1.0 stad urządzenia na akumulatorach mogą zakłamywać czas pozostały na akumulatorku, wielu urządzeniom nie robi różnicy niższe napięcie akumulatorka. np mam akumulatorki aa w padach od xboxa to na naładowanych z racji niższego napięcia pokazuje że w połowie rozładowane, no i 2 różnica taka że aku trzyma prawie cały czas te 1.2 v do samego prawie rozładowania. Więc jak pokazuje ci
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@n1troo: 1.2V to oznaczenie napięcie
nominalne ładowalnych akumulatorków NiMh.
1.5 to napięcie nominalne jednorazowych akumulatorków cynkowo węglowych lub innych.
1.6/1.7V to jednorazowych alkalicznych, litowych
  • Odpowiedz
@szybkaszyba: @Issac:
Niby tak, ale na widze różnicę między akumulatorkami a zwyklymi bateriami. Np mam lampke na 2 paluszki to na akumulatorkach swieci gorzej. Wyczytalem tez ze akumulatorki 1.2V nie zastąpia zwyklych baterii 1.5V w urządzeniach gdzie jest potrzebne 3 więcej
Czyli jak mam wsadzic 6 to musze kupic zwykle
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@n1troo: sa urządzenia które mogą przez niskie nominalne napięcie mogą się przedwcześnie wylaczac lub nie działać prawidłowo, szczególnie tak jak piszesz dla odbiorników które wymagają większej ilości ogniw. Preferuje jednak ladowalne tam gdzie się da, trzeba przetestować
  • Odpowiedz