Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 57
@marcel1337: @wkt100: przecież aktualnie to tak nie wygląda jak myślicie, idziesz do prywatnego gabinetu i pytają czy robimy na nfz czy prywatnie i np cześć możesz robić tak cześć tak itp
umawiając się na kilka dni przed wizytą
  • Odpowiedz
@marcel1337: Po tym jak kumpel chodził tylko na NFZ i po bardzo krótkim czasie wypadały mu plomby lub po roku plomba była już cała czarna to nigdy w życiu się nie zdecydowałem. Uważam, że akurat zęby są rzeczą, za którą warto zapłacić. A że żyjemy w państwie z dykty i kartonu to niestety na NFZ to sobie można do rodzinnego z anginą pójść :(
  • Odpowiedz
  • 178
idziesz do prywatnego gabinetu i pytają czy robimy na nfz czy prywatnie

@Kic3k: Oczywiście pod warunkiem, że ten dentysta ma podpisany kontrakt z NFZ. Dentysta, do którego ja chodzę przyjmuje wyłącznie prywatnie. I takich przedsiębiorców jest bardzo, bardzo dużo.
  • Odpowiedz
  • 4
@marcel1337 za młodu chodziłem na nfz. Nie polecam: bolało, a plomby wypadały po 2-3 miesiącach, poszedłem raz prywatnie i już wiedziałem że zawsze będę chodził prywatnie, nie ma porównania nawet.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel1337: ja chodzę do prywatnej kliniki co ma podpisany kontrakt z NFZ. Terminy nie są specjalnie długie, a poza tym jak dbasz o uzębienie i chodzisz regularnie to zapisujesz się odpowiednio wcześniej. Wizyta i niektóre rzeczy refundowane ale biała plomba, utwardzanie światłem już płatne i z tego korzystam.
  • Odpowiedz
  • 1
@marcel1337: ja nie byłem w całym swoim życiu u innego dentysty niż ten państwowy.
I to od dzieciaka do dziś ciągle ta sama babka.

Oby żyła i przyjmowała jak najdłużej.
  • Odpowiedz
@marcel1337 robiłem chyba 7 zębów na nfz ze 2 latabtemu. Grunt to trafić do dobrego stomatologa, a później już sie go trzymać (czyli zapisywać się konkretnie do tego stomstologa).

Czas oczekiwania zawsze ok. Miesiąca na wizyte. Od tamtej pory chodze tylko na kontrole raz w roku tez na nfz i jak na razie wszystko ok.
  • Odpowiedz