Wpis z mikrobloga

Czy byliście kiedyś u dentysty na NFZ? Ja nie byłem xD K---a ostatnio zdałem sobie sprawe z tego jak mam sprany mózg, bo to dla mnie normalna sytuacja, że pomimo płacenia składki zdrowotnej nawet nie pomyślałem nigdy, żeby skorzystać xD

#nfz #polska #podatki
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@geronimo80: jesteś dentystą, że wiesz co jest dobre? Laicy nie decydują o tym jakie metody używa się w stomatologii. To, że Tobie się coś wydaje, to nie znaczy, że tak jest. Idź najpierw skończ studia medyczne i będziesz mógł oceniać czy dana metoda jest dobra czy nie. Bo chwilowo brzmisz jak typowy Janusz co wie lepiej.
  • Odpowiedz
@arteria: XD tak k---a muszę być dentysta żeby wiedzieć co jest lepsze. Prywatne gabinety wydają mnóstwo hajsu na urządzenia żeby zrobić gorszy zabieg niż w NFZ dlutkiem za kilkadziesiąt złotych.
  • Odpowiedz
@arteria: ty się produkujesz? bredzisz jak potłuczony rzucając ogólniki a na koniec próbujesz ze mnie zrobić idiotę.
"Stomatolog może przeprowadzić skaling kilkoma metodami. Metoda tradycyjna to ręczne usuwanie kamienia nazębnego za pomocą sierpów, motyczek i dłutek, ale jest ona pracochłonna, niedokładna i wybierana jedynie w wyjątkowych przypadkach."

To czekam teraz na materiały o wyższości dłutowania nad nowoczesnymi metodami, albo skończ p-------ć zamknik ryj i wracaj do tej nory z której
  • Odpowiedz
zdałem sobie sprawe z tego jak mam sprany mózg, bo to dla mnie normalna sytuacja, że

@marcel1337: mnie najlepiej wyleczyli lekarze ortopedzi. Z leczenia się na NFZ, które k---a utrzymywane jest z m.in. moich składek.
służba zdrowia w tym nadwiślańskim kraiku to jest jakaś j----a piramida finansowa
  • Odpowiedz
@arteria: ależ służba zdrowia istnieje jak najbardziej.
Trzeba być zdrowym jak koń żeby się leczyć w NFZ.

Zresztą, szkoda szczempić ozór. Teraz już istnieją sieci prywatnych opiek medycznych.
  • Odpowiedz
@Dibhala: Nie, nie istnieje, powtarzam, pojęcie nie funkcjonuje.

Reforma służby zdrowia w 1999 roku przeformułowała jej organizację i funkcjonalność. Od tego czasu nie istnieje pojęcie „służba zdrowia”, dalej jednak błędnie używane. Poprawne, obowiązujące przy obecnej polityce zdrowotnej, określenie to „ochrona zdrowia” oraz „system ochrony zdrowia” lub „system opieki zdrowotnej”.

Winę za stan obecnego systemu opieki zdrowotnej ponoszą rządzący, którzy od wielu lat olewają temat, dają na NFZ ochłapy. Jeśli w
  • Odpowiedz
@geronimo80: skończ p-------ć prostaku, naprawdę, pracowałam w gabinecie dentystycznym jako asysta i zrobiłyśmy masę skalingów skalerem i zawsze to było na NFZ bo można taki zabieg robić na fundusz. Nic mnie nie w-----a jak tacy malkontenci jak ty, co w dupie byli i g---o widzieli, ale najwięcej krzyczą. Jak tobie czy twojemu koleżce nie pasuje skaling ręczny co jest POWTARZAM normalnie stosowaną metodą w stomatologii, to szukajcie gabinetów które mają
  • Odpowiedz
@arteria: sama skończ p-------ć, to że w jednym gabinecie robiliście na fundusz to g---o zmienia w skali całego kraju.

Nic mnie nie w-----a jak tacy malkontenci jak ty, co w dupie byli i g---o widzieli, ale najwięcej krzyczą. Jak tobie czy twojemu koleżce nie pasuje skaling ręczny co jest POWTARZAM normalnie stosowaną metodą w stomatologii, to szukajcie gabinetów które mają skaler i skończcie p-------ć jak potłuczeni.

@arteria: ciekawe
  • Odpowiedz
@geronimo80: oczywiście, typowy wjazd na "byłaś tylko pomocnikiem". Otóż pracowałam tam dorywczo, bo na co dzień studiuję medycynę. Nie zmienia to faktu, że szacunek należy się i pomocnikowi, bo bez pomocy siedziałbyś w gabinecie 2x dłużej. Stomatolog może zrobić wszystko sam, ale pacjent zapłaci za to czasem. Więc masz kolejną rzecz to przemyślenia.

pudło. Nie korzystam z nfz, to nie muszę się użerać z tą patolą.

W takim razie to
  • Odpowiedz
@geronimo80:

ego asystenki urażone

w dupie mam, że wytykasz mi, że jestem "tylko asystentką", ale że wyzwiska wrzucasz w co drugim zdaniu, to tego już nie mam w dupie.

a ja z takimi przemądrzałymi jak ty.

No i bardzo dobrze, papa
  • Odpowiedz