Wpis z mikrobloga

Czy byliście kiedyś u dentysty na NFZ? Ja nie byłem xD K---a ostatnio zdałem sobie sprawe z tego jak mam sprany mózg, bo to dla mnie normalna sytuacja, że pomimo płacenia składki zdrowotnej nawet nie pomyślałem nigdy, żeby skorzystać xD

#nfz #polska #podatki
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@geronimo80: pierwszy zacząłeś lecieć z bluzgami, bo ktoś śmiał ci wytknąć, że nie masz pojęcia w temacie, hipokryto.
No i typowy wjazd na "strach się leczyć"- zrozum, że nie każdy będzie udawał, że deszcz pada jak na niego plują, bo "nie wypada mi bo studiuję medycynę". Ja mam gdzieś co nie wypada. Jesteś burakiem to ci to bez problemu wytknę.
  • Odpowiedz
@arteria: nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nie rozumiesz co się do ciebie pisze, przypominasz taką grażynę spasioną w rage mode, która leci przed siebie jak hipopotam tratując wszystkich na drodze. pierwsza obelga padła od ciebie hipokrytko "Bo chwilowo brzmisz jak typowy Janusz co wie lepiej."
Witaj się z czarną i mam nadzieję że nei zostaniesz mimo wszystko lekarzem, oby nie przepuszczali takich jak ty. więcej twoich wysrywów czytać nie zamierzam.
  • Odpowiedz
@geronimo80: Porównanie do Janusza to według ciebie to samo co zwrócenie się do mnie "skończ p-------ć zamknik ryj i wracaj do tej nory z której wypełzłeś"? Kto tutaj pierwszy zaczął jechać z bluzgami? Polecam się jeszcze raz dobrze zastanowić.
Lekarzem zostanę, ale miejmy nadzieję, że nie będę mieć takich pacjentów jak ty. Elo, czarna wita
Jeszcze zabawne mega jest to, że do mnie miałeś problem, że zgłosiłam komentarz, a teraz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ejszyn:

za młodu chodziłem na nfz. Nie polecam: bolało, a plomby wypadały po 2-3 miesiącach, poszedłem raz prywatnie

To mówisz że kapitalizm jest lepszy i ten cały Korwin miał trochę racji ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel1337: na nfz masz trujące plomby amalgamatowe z rtęcią i leczenie jedynie kilku przednich zębów, które widać. A, no i oczywiście bez znieczulenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel1337: ja byłem, 3 razy tydzień po tygodniu z tym samym zębem bo mi plomba wylatywała i za każdym razem dawała nową i znowu wylatywała (°° Po trzecim razie poszedłem prywatnie i już kilka lat się trzyma ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Sondokan: Sprawdzałem - nie ma tam żadnych nieprawidłowości. Powiem więcej - miałem niezły pakiet z pracy i ja też nic nie płacilem prywatnie kompletnie za nic związanego z zębami. Piękna sprawa.

@SpokojnyPan: @Sprus: @tajniak13:
Spoko, ja nie piszę nigdzie, że tam jest jakoś źle, poprostu zdałem sobie sprawę, że chyba byłem raz u publicznego jak miałem jakieś 6 lat i było tragicznie. Więcej rodzice
  • Odpowiedz
Powiem więcej - miałem niezły pakiet z pracy i ja też nic nie płacilem prywatnie kompletnie za nic związanego z zębami. Piękna sprawa.

@marcel1337: Nie mam na myśli pakietu z pracy tylko wizytę "prywatną" u dentysty, który ma też kontrakt z NFZ.
  • Odpowiedz
Rozumiem

@marcel1337: No nie do końca się rozumiemy, bo co innego pracowy pakiet Luxmed/Medicover/PZU w którym klepie cię finansowanie tego, a co innego prywatnydentysta, który siorbnie kasę i od "prywatnego" pacjenta i od NFZu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel1337 tylko co innego tak zwany dentysta NFZ dostępny nagle - tam faktycznie bywa różnie a co innego wizyta na NFZ w gabinecie

Moja dentystka leczy na kontrakcie NFZ, czasami jest tak, że na NFZ mam plombę taką czarną z amalgamatu a trzeba dopłacić żeby mieć taką UV utwardzaną

Jak mam coś pilnego to idę do niej prywatnie a na przykład czyszczenie z kamienia mam raz w roku na NFZ i
  • Odpowiedz