Wpis z mikrobloga

@Ignacy_Loyola: W taki sposób że budżet państwa uwzględni te dochody na następny rok, wydatki zostaną zaplanowane, milionerzy s-------ą jak depardieu do putina, a w następnym roku fiskalnym trzeba będzie d-----ć podatek tym co nie są w stanie zmienić łatwo jurysdykcji bo kasa została już wydana. To tylko jeden z mechanizmów, ekonomia i podatki to są cholernie skomplikowane tematy i takich akcji/reakcji jest wiele.
  • Odpowiedz
W Jaki sposob biedny czlowiek zaplaci podatek od dochodu powyzej np. milliona zlotych?

@Ignacy_Loyola: 1 biedak podatku 1 milionera nie zapłaci. Milioner się wycwani, rząd będzie potrzebował kasy więc wymyśli jakiś podatek cukrowy który będa płacić tysiące biedaków
  • Odpowiedz
uwzględni te dochody na następny rok, wydatki zostaną zaplanowane, milionerzy s-------ą jak depardieu do putina

@kremowka2137: To dlaczego milionerzy z Niemiec albo skandynawii nie uciekl?

To tylko jeden z mechanizmów, ekonomia i podatki to są cholernie skomplikowane tematy i takich akcji/reakcji jest wiele.

@kremowka2137: No wlasnie. A przyjedzie taki wykopek, ktory stwierdzi, ze.milionerzy I tak tego nie zaplaca xD
  • Odpowiedz
jest ledwo 250kusd rocznie, to jest pensja dobrego programisty w USA

@kremowka2137: 25% najlepiej zarabiajacych programistow zarabialo srednio 110 tysiecy dolarow rocznie w 2018. A ty piszesz, ze sredni programista zarabia 250 tysiecy xD.
  • Odpowiedz
@Ignacy_Loyola: no ja top 1% napewno nie jestem a zarabiam 3x tyle co te średnie z raportów online dla pensji w Polsce. Ale to nie ma znaczenia, przyczepiłeś się do ciułaczy drobnych. Jesteś strasznie krótkowzroczny, zamiast kombinować jak opodatkować korporacje obracające miliardami to wolisz postulować podatki od osób fizycznych, bo łatwiej na chłopski rozum zrozumieć rozkułaczenie bogola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ignacy_Loyola: wiem jak działają. Podatek progresywny sprawia ze osoba taka jak ja nie będzie w stanie nigdy dogonic osob ze starymi fortunami nawet jakbym założył kiedys drugie google. Chcesz skazać klasę srednia na zostanie w klasie średniej do konca życia podczas gdy miliarderzy będą siedziec na miliardach nie płacąc nic, ew niski podatek od zysków kapitałowych. Jestes pożytecznym idiotą cementującym obecny układ finansowy.
  • Odpowiedz
Podatek progresywny sprawia ze osoba taka jak ja nie będzie w stanie nigdy dogonic osob ze starymi fortunami nawet jakbym założył kiedys drugie google.

XD
Okej, zacznij od definicji podatku dochodowego, potem przeczytaj na czym polega podatek progresywny, a na koniec pisz komentarze. Bedzie mniej śmieszne, ale bardziej sensownie.
@kremowka2137:
  • Odpowiedz