Wpis z mikrobloga

Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który też nigdy ich mieć nie chce. W domu cisza, spokój i porządek, żadnych wrzasków, krzyków, i porozwalanych wszędzie zabawek i śmieci, tylko ja i moja ukochana @Sandrinia () Kiedy chcemy to sobie wychodzimy, kiedy nie chcemy to sobie piwniczymi cały weekend i się opierd*lamy, cały czas wolny dla nas, pełny relaks. A i na drobne przyjemności przeważnie zawsze się znajdzie jakiś cash, bo na gnoja nie trzeba wydawać. Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
Zgrywajac_twardziela - Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który ...

źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg

Pobierz
  • 451
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BarkaMleczna: Ale Ty nie rób dzieci, bo ktoś Ci mówi, że to wspaniałe. Ja tylko daję ostrzeżenie, że to, że ktoś teraz nie chce nie znaczy, że mu się nie zachce, bo większości ludziom się zachciewa.
Ale oczywiście są wyjątki więc trzeba się wsłuchiwać w siebie, a nie robić pod namową.
  • Odpowiedz
Ja tylko daję ostrzeżenie, że to, że ktoś teraz nie chce nie znaczy, że mu się nie zachce, bo większości ludziom się zachciewa.

Ale oczywiście są wyjątki więc trzeba się wsłuchiwać w siebie, a nie robić pod namową.

@wkop2: pełna zgoda, piąteczka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pedros92: przecież nie pisze ¯_(ツ)_/¯

@BarkaMleczna:

Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Widzisz słowo: trzeba?
  • Odpowiedz
Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Widzisz słowo: trzeba?

@pedros92: ja to rozumiem jako "trzeba żyć zgodnie ze sobą" i nie dać sobie wmówić rodzicielstwa, jeżeli się go nie czuje
  • Odpowiedz
za 20 lat tez będzie tak samo fajnie. Wasza dwójka w domu, cisza, spokój, wszystkie tematy przegadane 500 razy. Obyście mieli wspólną pasję.

@Wyrelworelowany: Przecież zawsze jest o czym porozmawiać i co razem robić. Jakby tak nie było to ludzie by w ogóle nie wchodzili w dłuższe związki ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Wyrelworelowany: Już padło to pytanie parę postów wyżej, razem jesteśmy ponad rok. Nie wiem co to ma do rzeczy, i za 20 czy 30 lat będziemy mieli o czym pogadać bo są różne wydarzenia na świecie, nie wiem przeczytane książki czy ograne gry, zawsze jest o czym pogadać no ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: Jasne, cieszysz się wyśmiewając osoby z dziećmi/pisząc zarzutkę. Twój rozmówca z kolei cieszył się, że Ty nie przekażesz genów dalej ;) Wszyscy się cieszą, nikt nie jest srustrowany ani nikogo nie wyśmiewa, można się rozejść ;)
  • Odpowiedz
@Wyrelworelowany: Już padło to pytanie parę postów wyżej, razem jesteśmy ponad rok. Nie wiem co to ma do rzeczy, i za 20 czy 30 lat będziemy mieli o czym pogadać bo są różne wydarzenia na świecie, nie wiem przeczytane książki czy ograne gry, zawsze jest o czym pogadać no ¯_(ツ)_/¯

@Zgrywajac_twardziela xD dobrze Mireczku. Przypomnij sobie to co napisałeś za 5-7 lat. Pozdrawiam!
  • Odpowiedz
@Wyrelworelowany: wątpię żebym wtedy pamiętał o jakimś shitpoście z Mirko, ale zapewniam że mam ziomeczka #nohomo od gimnazjum z którym od nastu lat piszę i mamy dalej tematy do rozmów, nie rozumiem zupełnie czemu więc z #rozowypasek miałbym nie mieć. Jak ludzie się wiążą z ludźmi z którymi ich nic nie łączy to może nie mają potem o czym gadać, nam to raczej nie grozi xd
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: genralnie zgadzam się z Tobą tak jak i z innymi ktorzy jedna dzieci mają/ chca mieć. Ja nie wyobrażam sobie mieć potomka z jednego prostego powodu - byłby taki sam jak ja a nie chciałbym by mój syn był taki jak ja ;-)
  • Odpowiedz
obrze Mireczku. Przypomnij sobie to co napisałeś za 5-7 lat. Pozdrawiam!

@Wyrelworelowany: z ciekawości. Gdyby za 5-7 lat powtórzył to samo, to odpowiedziałbyś "ok, tak bywa", czy kazał mu się zgłosić za kolejne 7 lat? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz