Wpis z mikrobloga

Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który też nigdy ich mieć nie chce. W domu cisza, spokój i porządek, żadnych wrzasków, krzyków, i porozwalanych wszędzie zabawek i śmieci, tylko ja i moja ukochana @Sandrinia () Kiedy chcemy to sobie wychodzimy, kiedy nie chcemy to sobie piwniczymi cały weekend i się opierd*lamy, cały czas wolny dla nas, pełny relaks. A i na drobne przyjemności przeważnie zawsze się znajdzie jakiś cash, bo na gnoja nie trzeba wydawać. Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
Zgrywajac_twardziela - Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który ...

źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg

Pobierz
  • 451
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Zgrywajac_twardziela: po wczorajszej całodziennej dyskusji aż mi się śniło, że miałam jechać odebrać dziecko, które ktoś za mnie urodził, i tak strasznie tego nie chciałam i to było w ogólne okropne, a tu jeb, na szczęście tylko sen...
Btw, czasami mi się śni, że zajde w ciążę czy już mam dziecko i za każdym razem we śnie jestem z tego powodu strasznie nieszczęśliwa
  • Odpowiedz
nie.. poprostu niektorzy ludzie jak zwani przegrywami od urodzenia sa skazani na porazke przez polskie geny.. juz sie z tym w sumie pogodziłem ale co roku w okresie świątecznym poprostu robi sie troche smutno widzac te wszystkie parki wkolo

@Smierdzimizdupy: Może jednak warto podjąć jakieś kroki i spróbować coś zmienić, zamiast tylko narzekać, co?
  • Odpowiedz
Niech każdy żyje jak chce. Ten post krzyczący " patrzcie jak jest cudownie " wygląda jakbyście zakładali że ludzie z dziećmi maja słabo i w ogóle, że to jest śmieszne? Śmieszne, że ludzie mają dzieci xD ? Czy że oni mają tak ujowo a wy tak super i oni są głupi. Tylko czemu często się decydują na kolejne i czemu mało kto mówi że ŻAŁUJE że tamtego wieczoru jednak nie założył gumy.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela nie chce mi się zgadywać. Nie jestem psychologiem ale masz jakiś uraz, z którym sobie nie radzisz albo tak jak pisałem wcześniej nie jesteś pewien czy robisz dobrze i szukasz akceptacji. Tą pogardą próbujesz sam sobie obrzydzić ideę posiadania dzieci.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: no z tym piwem to był skrót myślowy, ogólnie chodziło mi o taką swobodę, możesz podmienić na wstawanie późno w sobotę czy wspinaczkę wysokogórska.
A o co chodzi z zazdrościa? W pewnym momencie człowiek czuje taką potrzebe stabilizacji. Chce się mieć taki swój ciepły k--------k i rodzinkę która Cię otacza. Jak tego nie ma to czujesz że czegoś Ci brakuje nawet jak masz hajs i super rozrywki. To się
  • Odpowiedz
@somskia: @Sandrinia: poczekajcie do 30tki jak wam hormony na beret siądą, wtedy pogadamy. Mam 12 lat starszą siostrę i też miała kilka takich koleżanek, które to mówiły jak to nie chcą mieć dzieci, jedna nawet białe małżeństwo założyła specjalnie a później jednak i tak i tak im się zechciało i teraz latają z dzieciakami xd Typowe kobiety są typowe, podobnie jak dziewczynkom w gimnazjum imponują bad boye, a
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: ta udawana pewność siebie jest śmieszna. Skąd ty możesz wiedzieć co będzie siedziało w głowie drugiej osoby za 5 lat? Nie mozesz być pewien swoich odczuc a co dopiero czyichś. Macie niby po 30 lat a mentalnośc dzieci z podstawówki co to zarzekają się, że nigdy nie będą bawić się z płcia przeciwną bo dziewczynki "sa gupie". Ale wazektomia to dla ciebie akurat dobre rozwiazanie, bedziesz przynajmniej wiedział, że
  • Odpowiedz
@Mircosoft: ten biologiczny imperatyw płodzenia dzieci mozna przeczekać jak się ma w sobie wyjatkowy upór ale potem tacy ludzie dopiero stają się tragiczni i śmieszni za razem. Orientują się w pewnym momencie, że cos im umknęło i tworzą sobie substytut w postaci zgrai piesków, kotków i innej fauny, którą przebierają w ubranka i nazywaja swoimu dziećmi.
  • Odpowiedz
@Sandrinia: człowiek nie pisze sobie po prostu jak mu jest dobrze tylko z pogardą wypowiada się o dzieciach i naśmiewa się z rówieśników mających dzieci. Czego się spodziewasz? Orderu czy poklepania po plecach?
  • Odpowiedz