Wpis z mikrobloga

Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który też nigdy ich mieć nie chce. W domu cisza, spokój i porządek, żadnych wrzasków, krzyków, i porozwalanych wszędzie zabawek i śmieci, tylko ja i moja ukochana @Sandrinia () Kiedy chcemy to sobie wychodzimy, kiedy nie chcemy to sobie piwniczymi cały weekend i się opierd*lamy, cały czas wolny dla nas, pełny relaks. A i na drobne przyjemności przeważnie zawsze się znajdzie jakiś cash, bo na gnoja nie trzeba wydawać. Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
Zgrywajac_twardziela - Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który ...

źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg

Pobierz
  • 451
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sandrinia: zawsze możesz dać na czarno ludzi którym nie podoba się twoja retoryka i słownictwo. To wolny kraj. Żalisz się że się nabijają że nie macie dzieci ale sama nabijasz się z dzieciatych. Jak ty krytukujesz kogoś to jest ok ale jak krytykuja ciebie to źle. Logika Kalego.
  • Odpowiedz
@jaczyliktoo: bo to jego mikroblog i może pisać co chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Sandrinia: Chyba nie do końca dobrze się zrozumieliśmy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie czytałem całego wątku ale z kilku Waszych wypowiedzi i samego wpisu wygląda to tak, jak byście byli parą, która przez nikogo nie zaczepiana, staje na ulicy, wskazuje palcem na ludzi z wózkiem i
  • Odpowiedz
@jaczyliktoo: ale bez przesady, że głupi obrazek może wywołać takie plucie jadem. Trzeba mieć dystans, mnie bawią memy zarówno dzieciowe jak i antydzieciowe ¯\_(ツ)_/¯ nikim nie gardzimy, szanujemy cudze wybory, czasami sobie jaja porobimy, tak jak wczoraj, a potem i tak czytamy od dzieciatych, że jesteśmy nienormalni i z*ebani, to przepraszam bardzo, ale z kim jest coś nie tak w tej sytuacji? Kto reaguje niedojrzale, nieelegancko, niemiło? Już tyle razy
  • Odpowiedz
@buhubuhu:

no z tym piwem to był skrót myślowy, ogólnie chodziło mi o taką swobodę, możesz podmienić na wstawanie późno w sobotę czy wspinaczkę wysokogórska.

A o co chodzi z zazdrościa? W pewnym momencie człowiek czuje taką potrzebe stabilizacji. Chce się mieć taki swój ciepły k--------k i rodzinkę która Cię otacza. Jak tego nie ma to czujesz że czegoś Ci brakuje nawet jak masz hajs i super rozrywki. To się dzieje
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela:

Nie bardzo rozumiem czemu niby bez dziecka nie można mieć tej stabilizacji, która właśnie obecnie z #rozowypasek mamy. Dzieciar jedynie by to zaburzył, i pewnie zniszczył nasza relację

Ciężko to wytłumaczyć, chodzi o takie cieplo rodzinne. Jak córka jedzie do babci czy na wakacje to przez chwilę jest fajnie ale po jednym dniu już jest tak pusto i smutno jakoś.
Myślę że jeżeli się kochacie to
  • Odpowiedz
@buhubuhu:

Ciężko to wytłumaczyć, chodzi o takie cieplo rodzinne. Jak córka jedzie do babci czy na wakacje to przez chwilę jest fajnie ale po jednym dniu już jest tak pusto i smutno jakoś.

Myślę że jeżeli się kochacie to dziecko tylko by wzmocniło waszą więź.

My tam czujemy ciepło rodzinne i bez dzieci ¯\_(ツ)_/¯ Naszą więź wzmocni co najwyżej ich nieposiadanie
  • Odpowiedz
@buhubuhu: to się przygotuj na syndrom pustego gniazda jak córunia dorośnie i wyprowadzi się z domu, skoro już po jednym dniu jest Wam smutno przez to, że jej nie ma i nie macie co robić i o czym rozmawiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I nie wmawiaj, że 100% kobiet w pewnym momencie życia na pewno pragnie dziecka, no błagam XD moja matka i babcia są przykładem
  • Odpowiedz
@Sandrinia:

ale bez przesady, że głupi obrazek może wywołać takie plucie jadem. Trzeba mieć dystans, mnie bawią memy zarówno dzieciowe jak i antydzieciowe

No i tak właśnie objawia się brak dojrzałości o którym wspomniałem. Dzieci w szkole też naśmiewają się z innych nie wiedząc, że mogą tym kogoś urazić. To że ciebie coś bawi, nie oznacza, że kogoś innego ma również bawić, więc nie dziw się, że ludzie reagują jak
  • Odpowiedz
@InsaneMaiden: właśnie w poniedziałek mam ostatnią sesję terapeutyczną, terapia trwała ponad rok, zakończyła się sukcesem, między innymi ten temat przerobiony, z roku na rok coraz bardziej jestem pewna, że dzieci mieć nie chcę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz