Wpis z mikrobloga

#sap #abap
Ktoś wie moze gdzie ustawić w Sapie, aby majl z programu Abab miał treść nie w załączniku? Niezależnie od metody cały czas wrzuca mi jako plik txt w załączniku
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@antb47: Ustawić w SAP-ie? Zawsze to z poziomu kodu robiłem. Widocznie tworzysz w ABAP-ie załącznik z danym tekstem i dodajesz go do maila zamiast tworzyć maila z danym tekstem.
  • Odpowiedz
@Zashi: Co jest dziwne, to że w SOST mam to jako treść majla ( porównywałem z raportami, które są wuysłane jako załącznik).

Wygląda na to, że Majle wysyłane z SAP są w formacie tekstu, a nie html i nie wiem gdzie to ustawić. (sprawdziłem, że nie mogę dodać do majla zrzutu, bo to jest format tekstowy)

@KaarasKar: To już próbowałem wcześniej i nie pomogło
gc
  • Odpowiedz
@antb47: A w jakim programie próbujesz odebrać tego maila? Może to wina tego programu? Jeśłi w SOST jest jako tekst, to by to trzeba na spokojnie przedebuggować. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KaarasKar: Pewnie tak. Znalazłem jeden wątek na forum sap z tym samym problemem, ale bez rozwiązania.

@Zashi: To idzie normalnie na poczte. Na 3 komputerach jest to samo - chyba wszędzie Microsoft Outlook. Spróbuje jeszcze raz wysłać na mój prywatny
  • Odpowiedz
@antb47: t-code SCOT -> Settings -> SMTP Connection -> Outbound Messages -> double-click SMTP Nodes. Po prawej double-click na Internet w węźle SMTP. I tam w nowym okienku masz Output Formats for SAP Document. Zmień sobie np. RAW Text na inny No conversion i zobacz, co się stanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zashi: Stało się że zamiast załącznika w TXT mam załącznik RAW. Najlepsze, że tutaj nie ma opcji HTML, a w listach ABAP jest.

Jeżeli nie będę miał problemów z klientami, to myślę, że to zostawię.

Sap nigdy nie przestanie mnie zadziwiać - jak np. ekrany transakcji w rozdzielczości 640:480
  • Odpowiedz
@antb47: Tej, to pewnie nie był RAW Text. Daaaawno tam nie byłem. Weź się pobaw tymi ustawieniami. To prawie na pewno jest tutaj gdzieś.
  • Odpowiedz