Wpis z mikrobloga

Nawiązując do znaleziska: http://www.wykop.pl/link/807091/ ponownie zobowiązani jesteśmy wydać oficjalne stanowisko w sprawie agitacji politycznej. W marcu na blogu Janusza Korwina-Mikke pojawił się wpis w nawołujący do traktowania Wykopu jako kanału do promowania głoszonych przez niego poglądów. Jego treść możecie przeczytać tu: http://korwin-mikke.blog.onet.pl/V-BLOGu-dzis-nie-bedzie-ale,2,ID424399244,n - zawiera on dokładną instrukcję rejestracji na Wykopie i wykopania znaleziska o propagandowej treści. Sięgając po pierwszy z brzegu przykład komentarzy na stronie Korwina-Mikke http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/jak_zwykle/979 czytamy: "Wywiad z JKM. Proszę wykopać" i trafiamy na link do usuniętego znaleziska, które wywołało taką burzę w komentarzach. Jest to jawny dowód na traktowanie Wykopu jako narzędzia do prowadzenia kampanii wyborczej i jako serwis prywatny nie zgadzamy się na to, by być polityczną tubą dla jakiejkolwiek partii.

Poglądy polityczne naszego zespołu są zróżnicowane, dlatego zarzuty o nagonkę na konkretne partie są całkowicie bezpodstawne. Wierzymy, że każde ugrupowanie ma do zaoferowania coś ciekawego, ale uważamy też, że Wykop nie jest miejscem odpowiednim do politycznej agitacji, dlatego podkreślamy raz jeszcze - wszystkie znaleziska zawierające namowy do głosowania lub mające na celu promowanie programu wyborczego którejkolwiek partii, a także wszystkie inne działania uznane przez nas za działania agitacyjne będą kategorycznie usuwane z serwisu.
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qualplay: Ale czy oni wywalają calą politykę czy znaleziska które znalazly się na liście do zaspamowania malych polityczków którzy za pomocą spamu próbują wejść do sejmu po dobrych 20 latach ciąglych porażek?
  • Odpowiedz
Niestety wybory juz niedlugo, wiec spam sie dopiero zacznie. Na szczescie wyniki wyborow beda takie jak zwykle i sie spam skonczy na wykopie: "JKM o wyborach"...
  • Odpowiedz
@Ryu: @Ryu: zdefiniuj "małych polityczków" i tzw "spam" /to pierwsze, myślę że przyjdzie Tobie łatwiej/, ale tak aby było jednoznacznie i w punktach, gdzie wiadomo co jest co i aby to zmniejszyło liczbę niepotrzebnych dyskusji z adminem. W definiowaniu "małych" czy "wielkich" polityków to racz pamiętać też, że nie unikniesz w tym żadną miarą polityki ponieważ najlepiej byłoby aby ten portal operował jednak jasnymi obiektywnymi kryteriami a zatem
  • Odpowiedz
@qualplay: No to jak nie znasz sprawy to po kij się wypowiadasz? Na samej górze jest wpis użytkownika ,,wykop" gdzie masz wyraźnie pokazane jak jeden polityczek z przerośniętymi ambicjami przygotowuje instrukcje do spamowania na WYkopie.
  • Odpowiedz
A sugerowałem żeby PODZIELIĆ Wykop. W systemie który kiedyś zaproponowałem znaleziska z Polityki w ogóle nie pojawiają się na głównej i dozwolona jest dowolna agitacja, kto chce niech reklamuje swoich polityków. Ale wszyscy tylko twierdzili że jak są grupy to nie ma problemu... Przecież politykę zawsze można wyłączyć, nie?
  • Odpowiedz
Skąd to domniemanie ze nie znam sprawy? Czy ja to napisałem? A w ogóle, g... mnie obchodzi co sądzisz o mojej wiedzy w tej sprawie. Ja napisałem tylko w kwestii formalnej a ty gryź sie z politykami i ich zwolennikami/. przeciwnikami, jakimi chcesz. Nie jestem zwolennikiem JKM - to dla zaspokojenia Twojej ciekawości /i uspokojenia/. Nie widzę powodu kruszyć tu kopii.
  • Odpowiedz
@qualplay: Możesz się uspokoić? Wyraźnie opisalem sytuację w poprzednim poście, a Ty się potem pytasz kogo mam na myśli i o jaki spam mi chodzi. No to jak mialem nie dojść do wniosku, że nie znasz sprawy?

A czy jesteś za Korwinem, czy nie jesteś to strasznie mi to wszystko jedno. Nawet przez chwilę mnie to nie interesowalo.
  • Odpowiedz
Facet, nie pytałem Ciebie o nikogo. Tylko zaprotestowałem że jeżeli chcą wywalać za politykę to niech usuną opcję "Polityka" w znaleziskach. To wszystko i nie chcę już wracać do tej sporawy. Miałem tylko zastarzałą kwestię z adminem bo nie odpisał mi w sprawie lansowanych na wykop prywatnych loterii: "Łopaty w dłoń" - rabusek, przeciw czemu protestowałem. Program wykopu ani regulamin nie przewidują czegoś takiego jak te loterie - nie ma w nich
  • Odpowiedz
@prusi: Hejkum kejkum, usunęli Ci "znalezisko" promujące Januszka i wielki z tego problem. Akurat to dobry krok, bo w związku ze zbliżającymi się wyborami będzie takich jeszcze więcej (obojętnie jakiej partii mają dotyczyć, chociaż tutaj wiadomo czego się spodziewać) i nie dziwię się, że administracja sobie tego nie życzy. Poza tym, Korwin sam nawoływał do spamowania, szukając sobie popularnego portalu do tego - a Wykop takim jest.
  • Odpowiedz
@Ryu: Jeszcze raz powiem: Administracja Wykopu, myślę że powinna kierować się jednoznacznymi czytelnymi kryteriami eliminacji. Niech nie uprawia polityki bo Wykop z założenia przyjmuje uczestników o rozmaitych postawach, poglądach, w tym politycznych. Przyjmując jakąś opcję polityczną, Wykop musiałby dyskryminować część forumowiczów a to uważam, jest niedopuszczalne i mianowicie: zupełnie nieprofesjonalne. ja na niepoważnych portalach nie chcę być obecny dlatego pragnę dla Wykopu prawdziwej klasy!
  • Odpowiedz
@Ryu: Nie piszę w sprawie "Muszki". Przecież nie obchodzi mnie. Za to interesuje mnie Wykop i na podstawie dokładnie czego, Admin ma zamiar usuwać lub akceptować. Dalej jak pijany trzymasz się nienawiści do Korwina i atakujesz wszystko dookoła. Czujesz się tak bardzo bordowy że patrzysz na innych z góry? W Twojej tej zapiekłości, sobie nie przydajesz splendoru :(
  • Odpowiedz
@Ryu: nie muszka a jakiś jego spamfan, a gdyby stosować to samo kryterium to wyleciałoby o wiele więcej znalezisk a nie akurat to jedno

swoją drogą ciekawe czy kolega zalinc ma konto na wykopie? poCSIowałem chwile ale albo dobrze się kryje albo nie ma ;)
  • Odpowiedz
@Ryu: Fantastyczna teoria, czyli jednym słowem uważasz, że nie istotna jest treść, a jedynie ważne jest kto ją na jakimś zadupiastym forum poleca? Genialne w swojej prostocie. Ja mam zupełnie inną teorię, @m__b pewnie za dużo wypił, przypadkiem mu się ręką omsknęła i skasował. Teraz dorabia się do tego super ideologię, co by nie wyszło, że... tu niech każdy sobie dopisze :P Jak inaczej wytłumaczyć to, że ktoś próbuje
  • Odpowiedz