Wpis z mikrobloga

Nawiązując do znaleziska: http://www.wykop.pl/link/807091/ ponownie zobowiązani jesteśmy wydać oficjalne stanowisko w sprawie agitacji politycznej. W marcu na blogu Janusza Korwina-Mikke pojawił się wpis w nawołujący do traktowania Wykopu jako kanału do promowania głoszonych przez niego poglądów. Jego treść możecie przeczytać tu: http://korwin-mikke.blog.onet.pl/V-BLOGu-dzis-nie-bedzie-ale,2,ID424399244,n - zawiera on dokładną instrukcję rejestracji na Wykopie i wykopania znaleziska o propagandowej treści. Sięgając po pierwszy z brzegu przykład komentarzy na stronie Korwina-Mikke http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/jak_zwykle/979 czytamy: "Wywiad z JKM. Proszę wykopać" i trafiamy na link do usuniętego znaleziska, które wywołało taką burzę w komentarzach. Jest to jawny dowód na traktowanie Wykopu jako narzędzia do prowadzenia kampanii wyborczej i jako serwis prywatny nie zgadzamy się na to, by być polityczną tubą dla jakiejkolwiek partii.

Poglądy polityczne naszego zespołu są zróżnicowane, dlatego zarzuty o nagonkę na konkretne partie są całkowicie bezpodstawne. Wierzymy, że każde ugrupowanie ma do zaoferowania coś ciekawego, ale uważamy też, że Wykop nie jest miejscem odpowiednim do politycznej agitacji, dlatego podkreślamy raz jeszcze - wszystkie znaleziska zawierające namowy do głosowania lub mające na celu promowanie programu wyborczego którejkolwiek partii, a także wszystkie inne działania uznane przez nas za działania agitacyjne będą kategorycznie usuwane z serwisu.
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop: Dotyczy (lub nawet dotyka) mnie to osobiście, więc się wypowiem:

Szczerze mówiąc NIC A NIC mnie nie interesuje co Pan Janusz wypisuje na swoim blogu, ja tego postu nie czytałem (widziałem go po fakcie, bo ktoś o nim napisał w komentarzach pod moim znaleziskiem), więc oskarżanie mnie o bycie marionetką jakiegokolwiek polityka obraża mnie, powiem szczerze, że nawet dość mocno (tak, jestem wzburzony), ponieważ cenię sobie własną wolność i
  • Odpowiedz
@Elfik32: To nie są zasady, to jest bałagan. Jak wytłumaczysz to, że usunięto jeden link, a drugi taki sam zostawiono? Gdzie tu zasady? Dlaczego moderatorzy zmieniają wagę wykopów dla niewygodnych znalezisk? Kto i na jakiej podstawie decyduje co jest "tubą propagandową", a co nie? itd itd...
  • Odpowiedz
Mogliście nie zrozumieć do czego "piję" w poprzednim zdaniu, wytłumaczę się: otóż istnieje regulamin, całkiem możliwe, że sami go nawet napisaliście (a już na pewno przyjeliście go jako regulamin WASZEGO serwisu), wszyscy użytkownicy (w tym ja) rejestrujący się w serwisie oczywiście go zaakceptowali, jest on podstawową umową pomiędzy użytkownikami naszej (już chyba tylko waszej) społeczności - ten oto regulamin od trzech lat się nie zmienił - i tutaj dochodzimy do największej hipokryzji,
  • Odpowiedz
@Shulgin: Wytłumacz mi zatem proszę co to jest ta "zmiana wagi wykopów"? Bo nadal nie wiem o co Ci chodzi. Twoje "nie raz dało się to zaobserwować" nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem.
  • Odpowiedz
@Shepard: A z czego mam się tłumaczyć? Po prostu ewidentnie niektóre wykopaliska mają problemy z dostawaniem się na główną mimo znaczących ilości wykopów. Zresztą Ty zdaje się powinieneś akurat dobrze to rozumieć.
  • Odpowiedz
Shulgin każdy zakop sprawia ,że znalezisko potrzebuje więcej wykopów żeby trafić na główną, dlatego niektóre przechodzą przy +-50 a inne mogą trwać na wykopalisku do 100+ wykopów bo mają 30itp. zakopów. Proste. tyle w temacie.
  • Odpowiedz