Nawiązując do znaleziska: http://www.wykop.pl/link/807091/ ponownie zobowiązani jesteśmy wydać oficjalne stanowisko w sprawie agitacji politycznej. W marcu na blogu Janusza Korwina-Mikke pojawił się wpis w nawołujący do traktowania Wykopu jako kanału do promowania głoszonych przez niego poglądów. Jego treść możecie przeczytać tu: http://korwin-mikke.blog.onet.pl/V-BLOGu-dzis-nie-bedzie-ale,2,ID424399244,n - zawiera on dokładną instrukcję rejestracji na Wykopie i wykopania znaleziska o propagandowej treści. Sięgając po pierwszy z brzegu przykład komentarzy na stronie Korwina-Mikke http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/jak_zwykle/979 czytamy: "Wywiad z JKM. Proszę wykopać" i trafiamy na link do usuniętego znaleziska, które wywołało taką burzę w komentarzach. Jest to jawny dowód na traktowanie Wykopu jako narzędzia do prowadzenia kampanii wyborczej i jako serwis prywatny nie zgadzamy się na to, by być polityczną tubą dla jakiejkolwiek partii.
Poglądy polityczne naszego zespołu są zróżnicowane, dlatego zarzuty o nagonkę na konkretne partie są całkowicie bezpodstawne. Wierzymy, że każde ugrupowanie ma do zaoferowania coś ciekawego, ale uważamy też, że Wykop nie jest miejscem odpowiednim do politycznej agitacji, dlatego podkreślamy raz jeszcze - wszystkie znaleziska zawierające namowy do głosowania lub mające na celu promowanie programu wyborczego którejkolwiek partii, a także wszystkie inne działania uznane przez nas za działania agitacyjne będą kategorycznie usuwane z serwisu.
Korwin robi wam świetną reklamę!!! na pewno wiele osób z Jego strony zostanie na wykopie! a przecież sami mówicie aby podawać linki na facebooku, gg itd... to On podaje linki na swojej stronie i tyle...
@Dobry_Samarytanin: Jedyne co może JKM robić to antyreklamę i spam. Ale tu nie chodzi o tego pana co pajacuje, tylko ogólnie o wycięcie agitacji politycznej jako takiej. I to jest dobre!
@Shulgin: Możesz dalej bić pianę i snuć swoje teorie spiskowe a i tak gucio zdziałasz.
Zmartwię Cię, ale zdecydowana większość osób jest za tępieniem agitki politycznej czy Ci się to podoba czy nie. A że parę osób się obrazi i usunie konta? Ich sprawa. Na ich miejsce przyjdą inni a o tamtych wszyscy zapomną. Proste.
@Shepard: Rozumiem całkowicie twoje zdanie (pewnie dlatego, że sam masz wiele wspólnego z administracją wykopu). Idealnie oddałeś to o czym pisałem wcześniej.
@blubi_su: Prusi jaki jest, taki jest, ale tu http://www.wykop.pl/ludzie/dodane/prusi/ jasno widać jakie znaleziska preferuje. Trzeba by bardzo, BARDZO chcieć się tam doszukać agitacji, aby ją znaleźć.
@JesterRaiin: Dziękuję, chociaż raz twoja niechęć do mojej osoby okazała się być przydatna. Choć nie uważam by dodawane przeze mnie znaleziska w jakiś znaczący sposób mnie określały to doceniam twoje przenikliwe umiejętności - po paru znaleziskach dodanych po pijaku, po paru śmiesznych obrazkach dodanych na zasadzie "a może wejdzie" i paru naprawdę ciekawych znaleziskach, które nie znalazły jednak znaczącego poparcia w postaci siły wykopów wystarczających do wskoczenia na główną jesteś
Żeście tego tyle popisali że się czytać nie chce... Krótko i na temat do politycznych napinaczy - Nie podoba się to wypad! Wykop służy do zaspokajania ciekawości świata, a nie do polityki, na to macie onet, gadajcie tam z trollami.
Wypowiedź miała charakter oznajmujący. Propagandy politycznej tu nie chcemy, większość użytkowników się pod tym podpisze.
@prusi: mi polityka koło d--y lata na tym serwisie, ucieszyłbym się gdyby jej nie było :)
Oczywiście sam czasem wykopuję znaleziska z polityką związane, ale tylko gdy są to jakieś ciekawostki i artykuły, które wniosą coś nowego do mojego obecnego stanu wiedzy, nie interesują mnie tutaj na wykopie napinki polityczne, wybory się zbliżające. Umiem trzeźwo spojrzeć na sytuację w kraju i nie potrzebuję niczyjej pomocy, szczególnie na serwisie w którym
po co jest kategoria 'polityka', skoro wszystko co polityczne to 'agitacja' ? Zawsze sadzilem ze o decydowaniu co ma byc na glownej przesadzamy my, uzytkownicy wykopu....
Chciałbym wam tylko przypomnieć, że kupujemy kilkadziesiąt myśliwców F35 które można tak naprawdę dezaktywować z USA. Fakt, nie mają one konkurencji w swojej klasie, ale mimo wszystko xD #usa #trump
Poglądy polityczne naszego zespołu są zróżnicowane, dlatego zarzuty o nagonkę na konkretne partie są całkowicie bezpodstawne. Wierzymy, że każde ugrupowanie ma do zaoferowania coś ciekawego, ale uważamy też, że Wykop nie jest miejscem odpowiednim do politycznej agitacji, dlatego podkreślamy raz jeszcze - wszystkie znaleziska zawierające namowy do głosowania lub mające na celu promowanie programu wyborczego którejkolwiek partii, a także wszystkie inne działania uznane przez nas za działania agitacyjne będą kategorycznie usuwane z serwisu.
Zmartwię Cię, ale zdecydowana większość osób jest za tępieniem agitki politycznej czy Ci się to podoba czy nie. A że parę osób się obrazi i usunie konta? Ich sprawa. Na ich miejsce przyjdą inni a o tamtych wszyscy zapomną. Proste.
PS. Żeby nieco rozluźnić atmosferę
http://i.imgur.com/R7XdC.jpg
Zło - dzie - je!
Wypowiedź miała charakter oznajmujący. Propagandy politycznej tu nie chcemy, większość użytkowników się pod tym podpisze.
Oczywiście sam czasem wykopuję znaleziska z polityką związane, ale tylko gdy są to jakieś ciekawostki i artykuły, które wniosą coś nowego do mojego obecnego stanu wiedzy, nie interesują mnie tutaj na wykopie napinki polityczne, wybory się zbliżające. Umiem trzeźwo spojrzeć na sytuację w kraju i nie potrzebuję niczyjej pomocy, szczególnie na serwisie w którym