Wpis z mikrobloga

@Andrzejek13: 215kcal szklanka soku? o.O Codziennie pije grejfrutowy 37kcal/100ml

Btw miałam tydzień glodówki przez stres i teraz od tygodnia nie jestem w stanie zjeść więcjej niż 1200kcal :( i to tak z sokiem. Jeszcze chodze przejedzona ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Andrzejek13: niestety, wielu osobom z nadwagą/otyłością wydaje się, że jak jedzą mało objętościowe posiłki, to oni tak naprawdę niewiele jedzą i grubną przez genetykę ( ͡° ͜ʖ ͡°) No przecież grażynka to tylko te jogurciki je, zagryza sobie jakieś owocki, a dla zdrowia to jeszcze sobie trochę orzechów zje, no przecież to tyle co wróbelek, to jak ona może grubnąć?
  • Odpowiedz
No przecież grażynka to tylko te jogurciki je, zagryza sobie jakieś owocki, a dla zdrowia to jeszcze sobie trochę orzechów zje, no przecież to tyle co wróbelek, to jak ona może grubnąć?

@Galactus: Nie zapominaj o sałatce z toną sosów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
napoje nie są aż tak kaloryczne żeby mieć po 220 kcal w szklance

@valarr: No to może jest to większa szklanka, nie wiem. Ja tylko wrzuciłem obrazek.
Równie dobrze może być to kufel.
  • Odpowiedz
@Andrzejek13 Drwal z maka ma prawie klocka a o-------a się taka kanapkę w dosłownie 3 minuty. 50% zapotrzebowania dobowego z jednej trzyminutowej kanapki.

A większość osób ma niskie zapotrzebowanie. W robocie tylko siedzi, wszędzie jeździ autem, nawet jak to jest 400m do sklepu, w wolnym czasie gierki lub tv etc. Tak się bierze 30% osób z nadwagą i otyłością w społeczeństwie.
  • Odpowiedz
grafika przegięta dosyć mocno ale wiadomo że czasem można się zdziwić co do kaloryczności niektórych produktów

@BadBadger: Szczególnie, gdy dowiadujesz się, że demonizowane ziemniaki mają mniej kalorii niż ryż i makaron xD

banan zeby miec 105 kalorii musial by byc meeega duzy,

@woligater123: Iksde, banan ma prawie 1kcal/1g masy. Taki standardowy banan ze sklepu bez skóry ma 130-180g (wiem bo ważę i liczę kcal jedzenia).
  • Odpowiedz